Vaiduoklis Kaune dar vaidensis, nes nesusitariama dėl projekto | Kas vyksta Kaune

Vaiduoklis Kaune dar vaidensis, nes nesusitariama dėl projekto

R. Tenio nuotr.

Vienas Kauno skaudulys vis dar stūkso miesto centre. Vaiduokliu pramintas pastatas dar vis šiurpina praeivius ir skaičiuoja dienas, kuomet projekte bus sudėlioti visi taškai. Kol kas viešbučio griovimo projektas juda vėžlio greičiu.

Beveik prieš metus portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė, jog „Britanikos“ viešbutis, esantis prie A. Mickevičiaus ir Kęstučio sankryžos greitu metu bus pradėtas ardyti. Tuomet architektas Gintautas Natkevičius tikino, jog vaiduoklio vietoje iškils modernūs biurai.

Planuota pastato griovimo darbus pradėti dar praėjusiais metais. Tačiau, panašu, jog projekte trūko galutinio apsisprendimo ir darbai gerokai užsitęsė. Investuotojai su architektais bei „Britanikos“ valdytojais negali susitarti, tad jokie realūs darbai iki šiol nevyksta.

„Man atrodo projektas aiškus, bet aš negaliu garantuoti, kada prasidės darbai. Dabar daug kas priklauso nuo savininko ir investuotojų“, – patikino G. Natkevičius, pridurdamas, jog kol kas nėra jokių aiškių terminų.

Kultūros paveldo departamento, Kauno teritorinio padalinio vedėjas Svaigedas Stoškus portalui „Kas vyksta Kaune“ tikino, jog šiuo metu savininkas derasi su investuotojais iš Amerikos. Taip pat yra vienas investuotojas iš Palangos, todėl darbai ir juda taip lėtai.

Vaiduoklius pamėgo jaunuoliai

Apleistos Kauno vietos traukia jaunuolius. Rizikuodami rimtai susižeisti, kauniečiai vis tiek landžioja po apleistus pastatus. Ne išimtis ir „Britanikos“ viešbutis. Jaunuolių nesustabdo ir tai, jog pastatas yra nesaugus ir nepritaikytas pasivaikščiojimams.

„Pasivaikščiojimas po „Britaniką“ paliko gan nemažą įspūdį dėl savo dydžiu bei atsiveriančia Kauno panorama nuo pastato stogo. Užlipus ant terasos vaizdas priverčia nusišypsoti iš nuostabos, tačiau pakilus į aukščiausią pastato vietą – laiptinės stogo viršų, dar virš terasos, Kauno panorama matoma 360 laipsnių kampu. Tai tikrai įspūdinga.

Tačiau pats kelias iki stogo nėra kažkuo ypatingas, tiesiog užlipus užvirintomis grotomis į „Britaniką“ tereikia kilti laiptinėje laiptais į viršų ir tu jau ant stogo“, – potyriais dalinosi „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

„Britanikos“ pastatą saugo apsaugos darbuotojai, tačiau jie negali užtikrinti visiško saugumo. Be to, jaunuoliai jau pramynę savus kelius, tad žino, kaip apeiti apsaugos darbuotojus ir aplinką stebinčias kameras.

Apleistus Kauno vaiduoklius yra pamėgę ir benamiai. Čia dažnai įsikuria savo pastogę ir slepiasi nuo lietaus. Be to, kauniečiai piktinasi, jog tokie apleisti pastatai jau eilę metų riogso miesto centre ir gadina Kauno įvaizdį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA