Žalgirio parkas – svarbiausią mūšį menanti vieta | Kas vyksta Kaune

Žalgirio parkas – svarbiausią mūšį menanti vieta

R.Tenio nuotr.

Šį kartą portalo „Kas vyksta Kaune“ komanda keliauja gerokai toliau už Kauno, į Cinkiškių kaimelį. Čia įkurtas Žalgirio parkas, kuriame atgyja didingiausio Lietuvos mūšio istorija.

Paskelbus Lietuvos nepriklausomybę, buvo nuspręsta, jog reikia įkurti Žalgirio parką, kuriame būtų paminimas Žalgirio mūšis. Tais metais buvo minima 580-osios svarbiausio lietuvių mūšio metinės, tad parko įkūrimas tapo labai simboliška paminėjimo vieta. Per 25-erius metus medžiai gerokai ūgtelėjo, tad dabar labai smagu pasivaikščioti po šį parkelį.

Dešimties hektarų plote yra pasodinta 580 raudonųjų ąžuolų, įvairių želdinių ir kitų medelių. Visi pasodinti augalai iš paukščio skrydžio sudaro „Žalgirio“ žodį.

Tarp medžių puikuojasi 13 skulptūrinių stogastulpių ir 1 koplytstulpis, primenančių žymiausius Žalgirio mūšio karžygius, tokius kaip Vytautas Didysis, Jogaila ir kt. Centre stūkso pagrindinis paminklas – stilizuoti Gedimino stulpai.

Norint pasiekti Žalgirio parką, reikia keliauti automagistrale link Klaipėdos, į Cinkiškių kaimelį, kuris įsikūręs prie kelio į Kėdainius ir Panevėžį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA