Išalkusių varžybos: kilogramas koldūnų per keturias minutes | Kas vyksta Kaune

Išalkusių varžybos: kilogramas koldūnų per keturias minutes

Organizatorių nuotr.

Šiandien prasidėjo dvi dienas truksiantis maisto kultūros festivalis „Skanaus“. Viena iš šventės pramogų – koldūnų valgymo varžybos, kurios sulaukė didelių emocijų. Dalyviams teko kuo greičiau suvalgyti kilogramą koldūnų.

Tokį išalkusiųjų iššūkį priėmė 10 dalyvių, tarp kurių buvo ir merginų. Visgi, alkanesni pasirodė vaikinai. Greičiausiai kilogramą koldūnų su mėsos įdaru sukirto 27-erių metų Egidijus. Jis porciją suvalgė per 4 minutes ir 9 sekundes. Kaunietis tikino, jog specialiai nieko nesiruošė, tiesiog išgirdo apie konkursą ir pabandė laimę.

Kiti dalyviai taip pat prisikirto pilnus pilvus. Kauniečiai atviravo, jog paruošti koldūnai buvo tikrai skanūs, tačiau kepto maisto mėgėjams buvo sunku nuryti. Bet taip nesutrukdė smagiai papramogauti.

„Pasiūlė ir pabandžiau. Jei yra galimybė, reikia visur dalyvauti. Minutės tikrai ilgai tiksėjo. Šiaip namie valgau koldūnus, nes pats esu studentas, tai toks maistas pats geriausias.“, – po varžybų emocijomis dalinosi trečios vietos nugalėtojas Karolis.

Šiandien maisto kultūros festivalis truks iki 22 valandos. Rytoj paskanauti šašlykais ir kitais užkandžiai organizatoriai kauniečius vėl kviečia atvykti į Rotušės aikštę. Šeštadienį vyks grilio čempionatas, kurio metu maisto kritikas Andrius Užkalnis atskleis tam tikras restoranų paslaptis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA