NATO sąjungininkai Gaižiūnuose parodė, ką gali | Kas vyksta Kaune

NATO sąjungininkai Gaižiūnuose parodė, ką gali

delfi.lt 2015/06/18 16:03

Ketvirtadienį Gaižiūnų poligone nugriaudėjo paskutinis karinių pratybų „Kardo kirtis“ (Saber strike) akordas. Tiksliau būtų sakyti nugriaudėjo paskutinis sprogimas, nes tokios įspūdingos ir griausmingos pratybų pabaigos jau senokai nebuvo.

Gaižiūnų poligone surengtose baigiamosiose pratybose dalyvavo Lietuvos, JAV, Portugalijos, Vokietijos kariai bei eilė įspūdingos technikos.

Be jokios abejonės, įspūdingiausias objektas – bombonešis B52, praskridęs visai nedideliame aukštyje. Įspūdingų gabaritų lėktuvą lydėjo du naikintuvai A-10.

Ne ką mažiau įspūdinga technika buvo išrikiuota ant žemės. Be jokios abejonės, labiausiai išsiskyrė JAV tankai „M1 Abrams“, kurių baigiamojoje pratybų fazėje dalyvavo 4.

Taip pat buvo pasitelktos JAV pėstininkų mašinos „Striker“, Portugalijos pajėgų pėstininkų mašinos „Pandur“, vokiečių pajėgų „Boxer“.

Pratybas stebėjo eilė aukštų kariuomenės pareigūnų. Tarp jų ir kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas. Taip pat įspūdingą reginį stebėjo ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentė dar kartą išreiškė palaikymą planams, kad Lietuvoje būtų dislokuota sunkioji NATO technika.

„Tai yra mūsų susitarimų padarinys. Mes esame sutarę, kad bus dislokuota tam tikra ginkluotė mūsų partnerių. Tame tarpe ir JAV. Taip pat bus atidaromi ir štabai, kaip ir buvo nutarta Velse. Taip pat pasekmė tų visų sprendimų, kurie buvo padaryti anksčiau. Tai vertinu labai gerai. Tai įsipareigojimų vykdymas“, – kalbėjo šalies vadovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA