Į karinių pratybų uždarymą D. Grybauskaitė atvyko kariniu visureigiu | Kas vyksta Kaune

Į karinių pratybų uždarymą D. Grybauskaitė atvyko kariniu visureigiu

delfi.lt 2015/06/18 14:47

Ketvirtadienį Gaižiūnuose baigiasi grandiozinės karinės pratybos „Kardo kirtis“ („Saber Strike“). Į pratybų uždarymą Gaižiūnų poligone stebėti baigiamųjų veiksmų atvyko ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Beje, į poligoną prezidentė atvežta ne limuzino klasės automobiliu, o kariniu visureigiu.

„Iniciatyva prasidėjo nuo amerikiečių pajėgų Europoje. Šios pratybos buvo organizuotos mūsų NATO partnerių ir vyksta 4 šalyse mūsų regione. Toliau Bulgarijoje ir Rumunijoje taip pat. Taigi visame regione dalyvauja net 11 tūkstančių ir tai vienos didžiausių pratybų paskutiniu metu. Tik Lietuvoje yra 3 tūkst. Išties tai labai svarbios pratybos, tai yra susitarimų įgyvendinimo plėtra. Matome, kad mūsų partneriai vykdo įsipareigojimus. Mes taip pat vykdome savo įsipareigojimus, didiname savo gynybos pajėgumus“, – teigė D. Grybauskaitė.

„Kardo kirtis“ – tai kasmetinės JAV Sausumos pajėgų Europoje (angl. U.S. Army in Europe, USAREUR) organizuojamos tarptautinės pratybos Baltijos šalyse. Šios serijos pratybos šiemet vyksta jau penktąjį kartą. Pratybos „Kardo kirtis“ kasmet auga ir apjungia vis daugiau NATO ir partnerių šalių karių.

Šių metų pratybose dalyvauja rekordinis skaičius – daugiau nei 6 tūkst. karių iš trylikos NATO ir partnerių šalių: Danijos, Estijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Norvegijos, Vokietijos, Portugalijos, Slovėnijos ir Suomijos. Keli šimtai jų treniruosis Estijoje, apie 2,5 tūkst. Latvijoje ir Lenkijoje bei apie 3 tūkst. Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA