Didinama minimali alga | Kas vyksta Kaune

Didinama minimali alga

BNS 2015/06/17 14:00
Archyvo/ R.Tenio nuotr.

Vyriausybė pritarė siūlymui nuo liepos padidinti minimalią algą 25 eurais – iki 325 eurų (MMA). Tam šių metų biudžete numatyta 14,4 mln. eurų.

Ministrų kabinetas trečiadienį posėdyje pritarė MMA didinimui, kuris yra jau trečias nuo 2012-ųjų pabaigos, kai dirba dabartinė koalicinė socialdemokratų, tvarkiečių ir darbiečių Vyriausybė. Nuo to laiko MMA yra padidėjusi 79 eurais.

„Lietuvos laisvosios rinkos institutas nepritarė minimalios mėnesio algos didinimui, tačiau noriu akcentuoti tai, kad Trišalės tarybos sprendimu balandžio 21 dieną buvo pritarta dėl minimaliosios mėnesio algos didinimo. Projektui įgyvendinti numatytos valstybės biudžeto lėšos“, – Vyriausybės posėdyje sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Premjeras Algirdas Butkevičius yra pranešęs, kad nuo kitų metų sausio siūlys MMA didinti iki 350 eurų. Seimo valdantiesiems priklausantys „darbiečiai“ jau yra užregistravę siūlymą minimalią algą iki 2016 metų liepos padidinti daugiau nei 100 eurų – iki 437 eurų.

Paskutinį kartą minimali alga didėjo nuo 2014 metų spalio – 10,1 euro iki 300 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA