„Lietuvos geležinkeliai“ Kaune mažina triukšmą ir aplinkos taršą | Kas vyksta Kaune

„Lietuvos geležinkeliai“ Kaune mažina triukšmą ir aplinkos taršą

R.Tenio nuotr.

AB „Lietuvos geležinkeliai“ 70-mečio proga pristatė pirmąją Lietuvoje su traukinių remontu susijusią techniką, kuri užtikrins geresnes aplinkinių gyventojų gyvenimo sąlygas. Šančiuose įsikūręs lokomotyvų remonto cechas aplinkiniams gyventojams kels mažiau triukšmo ir nekels tiek taršos.

Sparčiai besiplečianti „Lietuvos geležinkelių“ įmonė jau švenčia 70-ies metų jubiliejų. Bendrovė ne tik gerina susiekimą traukiniais, bet taip pat investuoja į aplinkos taršos mažinimą. Naujausias pirkinys, kainavęs apie 300 tūkst. eurų – akumuliatorinis geležinkelio stumtuvas. Sunkiasvoris agregatas reikalingas, kad prikabintų lokomotyvus ir juos nutemptų į angarą, kur atliekama techninė traukinių priežiūra.

„Visų pirma, tai yra toks pirmas elektrinis įrenginys Lietuvoje, kurį įsigijo „Lietuvos geležinkeliai“. Pagrindinė jų paskirtis ištraukti ir pastatyti lokomotyvus, remontuojamus Kauno ceche (Šančiuose). Be to, tai įrenginys, kuris visiškai neteršia aplinkos ir sumažino dešimteriopai aptarnavimo kaštus. Taip pat pagerintos darbo sąlygos techniką valdantiems darbuotojams. Tinkamai jį prižiūrint, mes naudosime dar ilgą laiką“, – kalbėjo Kauno cecho vadovas Ričardas Sulvestravičius.

Ankščiau buvo naudojamas sovietinis šilumvežis, kuris naudojo dyzeliną ir kitas eksploatacines medžiagas, todėl aplinkiniai gyventojai dusdavo nuo išmetamų teršalų. Naujasis akumuliatorinis geležinkelio stumtuvas turi mažai sudedamųjų dalių, todėl jį gerokai pigiau naudoti. Be to, aparatas varomas elektra, todėl neteršiama aplinka ir sumažinamas triukšmas. Kadangi lokomotyvai šioje vietoje tikrinami kasdieną, sumažinus aplinkos taršos veiksnius, pagerėja ne tik aplinkinių gyventojų, bet ir visų kauniečių gyvenimo kokybė.

Dar viena naujovė – dažymo kamera

Viliaus depo lokomotyvų Kauno ceche ne tik remontuojami lokomotyvai. Naujai įrengtoje kameroje galima dažyti konteinerius, kelių priežiūros techniką, smulkią techniką, eksploatuojamą ant bėgių. Po šio projekto įgyvendinimo visiškai pasikeitė dažytojo darbo aplinka: apšvietimas, mikroklimatas, našumas, kokybė.

Naujoji, nuo 2015-ųjų pradžios eksploatuojama dažymo kamera sunaudoja beveik dvigubai mažiau energijos anksčiau buvusi. Taip pat prisidedama prie aplinkos tausojimo, kadangi dažų džiovinimo metu tik 10 procentų oro iš dažymo kameros patenka į aplinką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA