Lietuvos irkluotojas, kuriam reikėjo kraujo donoro, pats tapo donoru | Kas vyksta Kaune

Lietuvos irkluotojas, kuriam reikėjo kraujo donoro, pats tapo donoru

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Mėnesio pradžioje portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė apie vaikiną, kuriam skubiai reikėjo donorų kraujo. Į kraujo donorystės akciją atėjo rekordinis skaičius žmonių. Deja, Pauliaus Vaitkūno gyvybės išgelbėti nepavyko. Redakciją pasiekė informacija, jog 20-mečio artimieji sutiko paaukoti organų kitiems žmonėms.

Primename, jog mėnesio pradžioje į redakciją kreipėsi žmonės, prašydami pasidalinti informacija apie ieškomus antros grupės kraujo donorus. Į pagalbos šauksmą atsiliepė per 200 žmonių, kurie norėjo padėti Pauliui Vaitkūnui. Jaunuoliui reikėjo daug kraujo, nes patyrė rimtą traumą. Vaikinas stengėsi pripūsti traktoriaus padangą, bet ši sprogo ir nubloškė jį į stulpą. Paulius patyrė daugybinius sužalojimus, paniro į komą, tad reikėjo perpilti daug kraujo.

Nors į kvietimą aukoti kraujo atsiliepė rekordinis skaičius kauniečių, Pauliaus gyvybės medikams išsaugoti nepavyko. Kauno klinikų atstovė Milda Dambrauskienė patvirtino, jog vaikino artimieji sutiko paaukoti organų kitiems žmonėms.

Dėl sunkios traumos, gyvybiniai organai tokie, kaip širdis ar plaučiai, negalėjo būti transplantuoti kitiems. Tačiau kiti organai palengvino sergančių žmonių gyvenimą. Jaunuolio inkstai ir akių ragenos buvo persodintos kitiems asmenis.

P.Vaitkūnas buvo Lietuvos jaunučių ir jaunių čempionas. Kartu su porininku K. Sunklodu 2013 metų pasaulio jaunimo (U-23) čempionate Austrijoje užėmė 8-ąją vietą. Jis buvo įrašytas į 2014 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių kandidatų sąrašą.

Nuoširdi užuojauta artimiesiems dėl netekties ir didžiulė padėka už dovanotus donorinius organus. Pauliaus Vaitkūno artimieji priėmė kilnų sprendimą. Dovanoti organai suteikė viltį gyventi sunkiai sergantiems ir transplantacijos laukiantiems žmonėms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA