Piepalių piliakalnis: lyg ant delno atsiverianti panorama | Kas vyksta Kaune

Piepalių piliakalnis: lyg ant delno atsiverianti panorama

R. Tenio nuotr.

Keliaujame toliau po įvairias Kauno rajono vietas. Šį kartą siūlome užkopti į Nevėžio upės papėdėje stūksantį Piepalių piliakalnį ir pasigrožėti atsiveriančiais vaizdais.

Prieš kelias savaites portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojams siūlėme aplankyti autentišką, didingą ir senove dvelkiantį Žemaitkiemio (Babtyno) dvarą. Čia puikuojasi senoviniai automobiliai, išlaikytas didybe dvelkiantis ir ne vieną istorijos puslapį turintis dvaras ir aplink jį padarytas sodelis. Tas kas čia nebuvo, bet nori turiningai praleisti laiką, tikrai rekomenduojame apsilankyti.

O pakeliui siūlome ir į Piepalių piliakalnį užkopti. Šis piliakalnis, yra į šiaurės rytus nuo Piepalių kaimo dešiniajame Nevėžio krante. Šlaitai statūs, tačiau į kalną užkopti laisvai galima, mat įrengti takeliai. Kalnas yra daugiau kaip 10 metrų aukščio, tad nuo jo galima matyti srovenantį Nevėžį bei pirmąjį paminklą, skirtą S. Dariui ir S. Girėnui paminėti. Kiek tolėliau matosi Babtų gyvenvietė.

Nuo 2005-ųjų Piepalių piliakalnis yra įtrauktas į valstybės saugomas teritorijas. Mokslininkai čia yra radę nemažai degto molio, kas byloja, jog čia kažkada virė gyvenimas. Senojoje literatūroje jis vadinamas Babtyno, Babcinos, Žemaitkiemio piliakalniu.

Pasiekiamas keliu Raudondvaris–Naujieji Bernatoniai–Žemaitkiemis, ties kelio Vilkija–Padauguva–Vareikoniai atsišakojimu į Žemaitkiemio dvarą. Galite žvilgtelėti į žemėlapį, kad geriau rastumėte vietą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA