Birštone – naujos gydyklos atidarymas | Kas vyksta Kaune

Birštone – naujos gydyklos atidarymas

R.Tenio nuotr.

Penktadienį Birštone iškilmingai atidarytos naujosios „Eglės“ sanatorijos gydyklos su didžiausiu regione baseinių ir pirčių kompleksu.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, dalyvaudamas „Eglės“ sanatorijos Birštone gydyklų atidaryme, pasidžiaugė, kad šis įvykis yra svarbus tiek kurorto gyventojams, tiek ir vystant sveikatos turizmą Lietuvoje.

„Labai smagu šią pavakare būti su jumis Birštone, viename iš seną istoriją turinčių mūsų valstybės kurortų. Šiandien mes visi esame dar vieno svarbaus visai Birštono infrastruktūrai įvykio liudininkai. Atidarome  naują „Eglės“ sanatorijos gydyklų pastatą. Baigus trečiąjį etapą, iki 2016 metų pabaigos, bus rekonstruotas dar vienas korpusas, kuriame veiks naujos gydyklos, baseinai, bus teikiamos įvairios sanatorinio gydymo ir poilsio paslaugos. Akivaizdu, jog „Eglė“ taps bene didžiausiu darbdaviu mieste, nes tuomet numatoma  įdarbinti apie 300 įvairių sričių specialistų. Tai išties tiesioginė investicija į miesto plėtrą“, – sakė premjeras.

[susije_video kurie=””]

Naujųjų gydyklų svečiai galės mėgautis trimis skirtingais gėlo ir mineralinio vandens baseinais su įrengtomis povandeninėmis masažinėmis srovėmis, sūkurinėmis ir vertikaliomis voniomis. Pirčių zonoje bus galima išbandyti – įvairių temperatūrų garines pirtis, infraraudonųjų spindulių pirtį, įvairių temperatūrų ir drėgnumo saunas, himalajų druskos pirtį, hamamą bei ledo kambarį.

Čia bus atliekamos ir įvairios procedūros: purvo vonios, gydomojo ir baltojo purvo įvyniojimai, angliarūgštės vonios, mineralinės sūkurinės ir perlinės vonios, povandeniniai masažai, inhaliacijos, deguonies kokteiliai bei kitos procedūros.

Gydyklose įrengti du druskų kambariai, dvi audiovizualinės terapijos ir viena aromaterapijos salė, kineziterapijos ir ergoterapijos salės, treniruoklių salė, du ramybės ir poilsio kambariai, SPA centras. Svečių laukia ir sveikatos baras bei saulės terasa. Vienu metu sveikatinimo paslaugomis galės naudotis per 600 žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA