Kaune įkurta gatvės meno zona | Kas vyksta Kaune

Kaune įkurta gatvės meno zona

R. Tenio nuotr.

Kaune, ties M. K. Čiurlionio tiltu esanti 6 metrų aukščio ir 2200 kvadratinių metrų ploto siena paskelbta atvira ir vieša vieta kūrybai. Čia save realizuoti ir eksperimentuoti galės visi gatvės meno mėgėjai.

Anot gatvės meno festivalio „Nykoka“ meno vadovo Tado Šimkaus, tokio objekto Kaune reikėjo jau seniai.

„Mes bandome sukurti atvirą erdvę menui. Iki šiol nebuvo tokių galimybių, viskas vykdavo nelegaliai ir su baime, o norint sukurti gerą meno kūrinį penkių minučių neužtenka. Ši erdvė apjungs menininkus, kurie galės netrukdomi eksperimentuoti“, – kalbėjo šios idėjos iniciatorius T. Šimkus.

„Idėja, kad menininkai tam skirtoje vietoje gali save realizuoti, o tuo pačiu – ir mūsų miestą paversti gražesniu ir jaukesniu – yra labai sveikintina“, – tvirtino Kauno mero pavaduotojas, liberalų atstovas Simonas Kairys.

„Tikimės, kad prie šios iniciatyvos prisijungs ir tobulės ne tik graffiti menininkai, bet ir visi jauni žmonės, kurie nori išmokti piešti ant pastatų, – teigė T. Šimkus. – Gatvės kultūroje egzistuoja tam tikros taisyklės. Tarsi nepagarba yra užpiešti kitą darbą, ypač jei tavo yra prastesnis. Tačiau čia yra darbinė siena. Rekomenduojame pasirinkti senesnį kūrinį, kuris bus užpieštas. Tai yra eksperimentų siena ir mes patys proceso nereguliuosime. Aišku, norėtume skatinti, kad tai būtų ne penkių minučių darbas ir tikimės, kad atsiras tokių žmonių, kurie norės save išreikšti.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA