Orai: sulauksime tikros vasaros – artinasi karščio banga | Kas vyksta Kaune

Orai: sulauksime tikros vasaros – artinasi karščio banga

delfi.lt 2015/06/10 18:28
R. Tenio nuotr.

Sinoptikai prognozuoja, kad savaitgalį sulauksime tikros vasaros ir Lietuvą užklups karščio banga. Teigiama, kad daugelyje rajonų oro temperatūra turėtų būti panaši – Lietuvą alins karščiai.

ORŲ PROGNOZĖS>>>

Sinoptikai sako, kad temperatūros stulpelis šoktels net iki 31 laipsnio karčio daugelyje rajonų, tačiau tokia karščio banga išsilaikys tik savaitgalį, sinoptikai prognozuoja, kad nuo sekmadienio orai vėl keisis ir ilgalaikės kaitros nebus.

„Kol kas sunku pasakyti, ar tokie karščiai Lietuvoje užtruks ilgai, jeigu vėjas pasisuktų iš jūros pusės, tuomet nuo sekmadienio jau atvėstų“ ,– DELFI sakė Lietuvos hidrometerologijos tarnybos vyriausioji sinoptikė Natalija Nikolajenko.

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras primena, kad karštis gali paveikti kiekvieno žmogaus sveikatą, bet ypač jautrūs yra kūdikiai ir vaikai iki 4 metų amžiaus, 65 metų amžiaus ir vyresni žmonės, asmenys, turintys antsvorio, dirbantys sunkų fizinį darbą, sergantys įvairiomis ligomis (endokrininėmis, inkstų, širdies kraujagyslių).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA