Nelegalūs „Taikos dragai” iš miesto gatvių persikėlė į tam skirtą vietą | Kas vyksta Kaune

Nelegalūs „Taikos dragai” iš miesto gatvių persikėlė į tam skirtą vietą

Organizatorių nuotr.

Įvairiose Kauno vietose nelegaliose drago lenktynėse dalyvaujantys greičio mėgėjai persikelia į saugią ir uždarą “Nemuno žiedo” trasą. Pirmasis bandymas praėjusią savaitę sulaukė didelio susidomėjimo – į renginį atvyko 60 dalyvių ir daugiau nei 1000 žiūrovų. Drago lenktynes, kuriose gali dalyvauti visi norintys, planuojama rengti kas antrą ketvirtadienį.

“Dalyvių ir žiūrovų, susirinkusių į pirmąjį mūsų renginį, skaičius viršijo mūsų lūkesčius ir prognozes. 60 dalyvių ir daugiau nei tūkstantis žiūrovų praėjusio ketvirtadienio vakarą praleido ne tik smagiai, bet ir saugiai. Šie skaičiai tik dar kartą įrodo, jog jaunimui reikia erdvės, kur jie galėtų save realizuoti, „išsikrauti”. Miesto gatvės tam nėra tinkamos – todėl nuo šiol visi yra kviečiami apsilankyti Kačerginės “Nemuno žiede” ir ten su profesionalų priežiūra bei pagalba lenktyniauti saugiai bei atsakingai”, – pasakojo ,,Nemuno žiedo” direktorius Arūnas Samochinas.

[susije_video kurie=”1″]

“Pastebėję, kad Kaune vėl suaktyvėjo nelegalių lenktynių judėjimas, sukūrėme puslapį ,,Taikos dragai”. Jau nuo pradžių idėja buvo nukreipti visus į teisingą vietą lenktyniauti, tačiau reikėjo surinkti puslapio sekėjus, kad žmonės pasiektų informacija. Atėjus vasarai emėmės darbų ir džiaugiamės pasiekę savo tikslą”, – teigė vienas iš “Taikos dragai” iniciatorių Giedrius Rajunčius.

“Įvairiose miesto vietose kurdavosi nelegalių lenktynių bendruomenės, kurios keldavo grėsmę eismo saugumui. Džiaugiuosi, kad Kaune atsirado naujos iniciatyvos ir tai, ką daro “Nemuno žiedo” vadovai ir šių lengtynių organizatoriai, yra labai sveikintinas dalykas, kuris padės užtikrinti, kad miesto gatvėse kauniečiams būtų saugu”, – teigė Kauno miesto mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

[susije_video kurie=”2″]

“Taikos dragais” pavadintų varžybų dalyviai varžosi 1/8 mylios ilgio trasoje. Artimiausios lenktynės “Nemuno žiedo” trasoje bus surengtos kitą ketvirtadienį, birželio 18 dieną. “Taikos dragus” planuojama rengti kas antrą ketvirtadienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA