200 kauniečių bandė padėti, bet vaikino gyvybė užgeso | Kas vyksta Kaune

200 kauniečių bandė padėti, bet vaikino gyvybė užgeso

R. Tenio nuotr.

Liūdna žinia pasiekė portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją. Pranešta, jog neišgyveno vaikinas, dėl kurio mobilizavosi virš 200 žmonių ir aukojo kraujo. Jaunuolis patyrė sunkią traumą, tad medikai dėjo visas pastangas išsaugoti gyvybę. Deja, savaitgalį ji užgeso.

Praėjusios savaitės ketvirtadienį skaitytojai paprašė pasidalinti skubia žinia, jog skubiai reikalingas kraujo donoras, nes įvyko nelaimė ir 20-metis Paulius atsidūrė Kauno klinikose. Gydymo įstaigoje pritrūko antrosios kraujo grupės, kurios ir reikėjo jaunuoliui. Kauniečiai iškart pradėjo šią žinią skleisti toliau. Džiaugiamės, jog tokia svarbi informacija pasiekė tiek daug gerų žmonių. Deja, vien kraujo neužteko. Paulius buvo patyręs didelę traumą ir medikai negalėjo jam padėti.

„Sekmadienį konstatuota vaikino mirtis. Norime padėkoti visiems, kurie atėjo ir paaukojo kraujo. Per penktadienį ir šeštadienį turėjome virš 200 donorų, kurių vidutinis amžius 26 metai. Tačiau vaikinui padėti nebegalėjome. Visgi, norime, kad žmonės žinotų, jog Kraujo centrui kraujo reikia nuolat, tad raginame ir be specialaus kvietimo tapti donorais ir padėti kietiems“, – komentavo Kauno klinikų Viešojo komunikavimo tarnybos vadovė Milda Dambrauskienė.

Į pagalbos šauksmą atsiliepusiems kauniečiams dėkoja ir vaikino draugai bei artimieji.

Nelaimė įvyko tuomet, kai vaikinas stengėsi pripūsti traktoriaus padangą, tačiau ši sprogo ir nubloškė jį į stulpą. Paulius patyrė daugybinius lūžius, skilo kaukolė ir kraujas išsiliejo į smegenis. Vaikinas paniro į komą. Medikai kovojo su vidiniu kraujavimu ir jo niekaip negalėjo sustabdyti, tad reikėjo daug donorų kraujo.

Dar kartą dėkojame žmonėms, kurie atsišaukė į pagalbos prašymą ir stengėsi išgelbėti vieną gyvybę. Deja, kartais nutinka taip, kaip nutinka ir negalime niekuo daugiau padėti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA