Populiarią lankytiną vietą įveikė basomis | Kas vyksta Kaune

Populiarią lankytiną vietą įveikė basomis

Asociatyvi/R.Tenio nuotr.

Grįžtame į Žiegždrius, tik šį kartą čia mus pasitinka vasariški vėjai ir kitokios nuotaikos. O taip pat Kauno marių regioninio parko darbuotojai pakvietė Žiegždrių geologinį taką įveikti basomis, mat tada atsiveria visai kitokie pojūčiai.

Žiegždriuose lankėmės rudenį. Tada žėrėjo spalvoti lapai, kurie bylojo, jog greitai šią vietą sukaustys šaltukas. Šį kartą aplinka visai kitokia – dar kvepia gyvybe ir vasariška nuotaika. Šis apsilankymas geologiniame take buvo išskirtinis ir tuo, jog sutikome basakojus turistus.

Jau eilę metų Kauno marių regioninis parkas pakviečia basomis pasivaikščioti po geologinį Žiegždrių taką. Tokia akcija skirta paminėti Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną. Organizatoriai tikina, jog tokie pasivaikščiojimai palieka neišdildomus įspūdžius.

„Šiais metais nedidelė grupelė ryžosi, tačiau praėjusiais metais kartu žygiavo visa klasė. Tai smagi akcija, kurios metu žmones kviečiame prisiliesti prie Žemės, pajusti jos šilumą, o kartu ir atgaivinti įvairius pėdose esančius taškus“, – kalbėjo Kauno marių regioninio parko atstovas.

„Labai smagu. Batus palikome automobilyje ir keliaujame. Mediniais takeliais smagiau eiti, bet ir miško keliukuose atgimsta malonūs pojūčiai. Vaikams taip pat patinka tokia atrakcija“, – įspūdžiais dalinosi ekskursijos dalyvė.

Apie Žiegždrių geologinį taką

Žiegždrių geologinio tako ilgis 1,6 km. Pritaikytas pėstiesiems. Vieta tinka ir maloniems pasivaikščiojimams gamtoje, ir sužinoti apie įvairias uolienas, žemės plotmes ir kt., mat čia stūkso Lietuvoje itin retos uolienos – konglomerato šlaitas. Konglomeratas kieta medžiaga, primenanti cementą, tačiau Lietuvoje sutinkama tikrai nedažnai.

Pamatysite storiausią kairiojoje Kauno marių pakrantėje liepą, kurios kamieno apimtis – 4,3 m, o aukštis siekia 27 metrus. Žygiuodami taku stebėsite, kaip atrodo ardomi Kauno marių krantai, ir įsitikinsite, kad geologiniai procesai vyksta ir šiuo metu.

Žiegždriai – gyvenvietė Kauno rajone, į šiaurę nuo Šlienavos. Išsidėstę Kauno marių kairiajame krante. Tikslesnes vietos koordinates galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA