Turistai vėl šukuoja miestą | Kas vyksta Kaune

Turistai vėl šukuoja miestą

R. Tenio nuotr.

Mieste vis daugiau galima sutikti akis į viršų pakėlusių, su fotoaparatais ir žemėlapiais klajojančių turistų. Svečiai iš kitų miestų ir šalių daugiausiai domisi miesto centru, bet nuklysta ir į atokesnes Kauno vietas.

Kauno turizmo centro darbuotojai pastebi, jog Kauną dažniausiai aplanko turistai iš Italijos, Ispanijos, Prancūzijos, Rusijos bei Lenkijos. Pastaraisiais metais labai smuko turistų iš Suomijos. Turistų srautus galima sieti su pigių aviakompanijų vykdomais skrydžiais.

„Turizmo departamentas sako, jog reikia labiau skatinti, kad į Lietuvą atvyktų daugiau turistų iš Kinijos, tačiau aš manau, kad reikia pirma pasirūpinti kaimynais. Ne visi vokiečiai, anglai ar olandai žino Lietuvos vardą, o jie yra geri klientai, todėl pirmiausiai juos reikėtų pritraukti. Tai, kas Kauną aplanko pirmą kartą, domisi senamiesčiu, jei žmonės jau ne pirmą kartą, jiems įdomu naktinis gyvenimas“, – kalbėjo Kauno turizmo centro vadovas Sigitas Sidaravičius.

Kaunas turi tikrai daug ką pasiūlyti žmonėms. Net ir patys kauniečiai dažnai nežino, ką savame mieste galima veikti, o Kauno TIC sudaręs įvairiausių programų, kurios tiks įvairių pomėgių žmonėms. Ekskursijos, pasiplaukiojimai laivais, vakarėliai ir daug kitų pramogų, kurias galima atrasti miete. Tereikia noro išlįsti iš namų ir pradėti veikti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA