Vasara kauniečius išgina į sodus | Kas vyksta Kaune

Vasara kauniečius išgina į sodus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dažnas kaunietis šiltomis vasaros dienomis pabėga iš miesto ir iškeliauja į sodus. Visgi, tendencijos rodo, jog sodai perauga į gyvenamųjų namų kvartalus, kur gyventojai apsistoja visus metus.

Pasivažinėjus po sodų bendrijas, matyti, jog kauniečiai ir pakaunės gyventojai mėgsta turėti savo žaliąjį plotą. Soduose prisėsti kviečia trumpai nupjauta žolytė bei pasodintos įvairios gėlės. Kas tarp medžių hamakus išsitiesę ir pasidarę poilsio zonas, kas – daržus įsirengę, kad turėtų skanų ir sveiką kąsnį. Daug kas ir pasimaudyti mėgėjas, mat dažnai ties sodais būna koks nors vandens telkinys. Iš ties nesvarbu, ką žmonės soduose veikia, svarbiausia, jog vasarą čia užverda kitoks gyvenimas.

Tačiau vis dažniau pastebima ir kitokios sodų bendrijų tendencijos. Gyvenimas vasarą soduose po mažu virsta gyvenimu čia ištisus metus. Gyventojai bėga iš užteršto miesto ir įsikuria namus sodų bendrijose. Tiesa, dažnai soduose žmonės įsirengę nuosavą namą, turi mažai vietos kieme, mat soduose paprastai būna tam tikras arų skaičius.

„Su vyru soduose gyvename jau kelis metus. Labai čia patinka. Netoli prūdelis, tad galima ir pažvejoti, ir pasimaudyti. Taip pat turime savo šiltnamį, tad labai skanu iš savo daržo valgyti pomidorus. Žinoma, kelionė į darbą pailgėja ir didelio kiemo nėra, tačiau labai norėjosi turėti savo namą, tad nusprendėme išnaudoti senai pirktą sodą‘, – kalbėjo sodininkė Laima.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA