Ž. Garšva: vienos opiausių problemų sprendimas jau prie starto linijos | Kas vyksta Kaune

Ž. Garšva: vienos opiausių problemų sprendimas jau prie starto linijos

Archyvo nuotr.

Šių metų pradžioje, prieš miesto biudžeto svarstymą, kauniečiams buvo pateikta iki tol dar niekur neįgyvendinta iniciatyva. Viešojoje erdvėje, daugiabučių namų laiptinėse ir bendrijų pirmininkams buvo išplatinta informacija, kuria remdamiesi gyventojai galėjo užregistruoti opiausias problemas jų gyvenamojoje aplinkoje. Tuomet ši iniciatyva sulaukė didelio žiniasklaidos dėmesio ir netilo įtarinėjimai, kad tai yra paprasčiausias rinkiminis šou.

Liūdna žinia kritikams – besikreipusių kauniečių interesų atstovavimas ir derybiniai darbai su koalicijos partneriais įsibėgejo, todėl visai netrukus startuos vienos aštriausių problemų sprendimas.

Kaip taisyklė absoliuti dauguma į kvietimą sureagavusių kauniečių buvo suinteresuoti daugiabučių namų kiemų ir įvažų sutvarkymu. Nemaža dalis bendrijų netgi sutiko prie darbų prisidėti 30 ar net daugiau procentų savo lėšų.

Sumos susidarytų nemenkos. Tai rodo, kad duobėtos įvažos yra vienas aktualiausių klausimų miegamųjų rajonų gyventojams. Kita didelė problema yra vaikų žaidimų aikštelių trūkumas. Kol kas biudžete šiai sričiai yra skirtas nepakankamas finansavimas, tačiau tikiuosi, kad peržiūrint miesto finansines galimybes bus atsižvelgta į gyventojų lūkesčius.

Juokaudamas sakau, kad per vasario mėnesį kauniečiai man davė darbo visai kadencijai. O kur dar viešas įsipareigojimas stengtis modernizuoti Kauno apšvietimo tinklus. Vos susiformavus koalicijai ir komitetams, pirmas siekis buvo kuo greičiau „paleisti“ įvažų remonto programą. Tikslas pasiektas. Kauno miesto įvažiuojamųjų kelių į gyvenamuosius kvartalus ir švietimo įstaigų teritorijas remonto darbų 2015-2017 metų programa jau parengta! Jai tereikia savivaldybės tarybos pritarimo. Stengdamiesi, kad šiais metais viešieji pirkimai remonto darbams neužsitęstų iki vėlyvo rudens ir įvyktų kuo greičiau, Miesto ūkio ir paslaugų komitete, kartu su Miesto tvarkymo skyriumi, parengėme atskirą 2015-ųjų metų remonto darbų sąrašą. Jame yra kelios dešimtys įvažų, kurios bus sutvarkytos per artimiausius mėnesius.

2015-2017 metų programoje jau yra įtraukta daugiau nei 35 procentai į vasario mėnesio kvietimą sureagavusių kauniečių prašymų. Per šį trumpą laikotarpį buvo nuveikti didžiuliai darbai. Pirmiausia, reikėjo pasitvirtinti įvažų atrankos kriterijų sąrašą. Net buvo suformuota Miesto ūkio ir paslaugų komiteto komisija, kuri dalį įvažų apžiūrėjo ir rekomendavo įtraukti į programą. Asmeniškai teko bendrauti su kauniečiais, informuoti juos kada ir kur rašyti prašymus, kokie yra įvažų tvarkymo atrankos kriterijai, kurios įvažos įtrauktos į programą, taip pat išklausyti naujų pasiūlymų. Labai dažnai gyventojams tereikia patarimo kur kreiptis ir ką daryti, nes biurokratinėse džiunglėse pasiklysti labai lengva. Džiaugiuosi galėjęs patalkinti ne vienai Kauno gimnazijai ir darželiui. Prašymų rašymas kartu su įstaigų administracijos darbuotojais ir užsimezgęs ryšys su vadovais, leis išspręsti ne vieną opią problemą.

Kadencija dar tik prasidėjo. Įsipareigoju siekti, kad per ateinančius ketverius metus būtų išspręstos neabejingų savo gyvenamajai aplinkai ir socialdemokratais patikėjusių kauniečių aktualiausios problemos. Patys žmonės turėjo galimybę nubrėžti veiklos gaires. Tikiuosi pavyks įgyvendinti panašią iniciatyvą ir prieš sekančių metų biudžeto formavimą. Tai galėtų tapti tiesioginės demokratijos įrankiu, kuomet kartą per metus gyventojai gali masiškai pranešti savivaldybei į ką reikia atkreipti didžiausią dėmesį formuojant miesto biudžetą. Tokiu būdu be didelių diskusijų būtų aišku kam skirti prioritetus.

Kauno miesto tarybos narys Židrūnas Garšva

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA