Prašo visuomenės pagalbos: dviejų mergaičių mama serga vėžiu | Kas vyksta Kaune

Prašo visuomenės pagalbos: dviejų mergaičių mama serga vėžiu

Asmeninio archyvo nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją atkeliavo prašymas padėti kaunietei įveikti sunkią ligą. Šiuo metu šeima pinigų, reikalingų gydymui, neturi, tad beldžiasi į gerų žmonių širdis, nes nori, kad dvi mažametės dukrytės galėtų džiaugtis mama.

Monikai Vilčinskienei tik 39-eri, o jai 4-tos stadijos skrandžio vėžys. Kalbant paprastai – skrandyje nepraeina maistas, tad organizmas negaudamas maistinių medžiagų silpsta. Netrukus skrandis užsispaus taip, kad nepraeis ir vanduo.

Ir tada 7-erių Marta ir 5-erių Marija neteks mamos. Vyras Martynas – žmonos, su kuria kartu išgyveno 18 metų, iš kurių tris – košmariškus, persmelktus vėžio. O Kaunas – vienos įsimintiniausių miesto menininkių, 2008 m. apdovanotų už socialinės reklamos atvirukų seriją „Kaunas – mano miestas”.

Dvi sudėtingos operacijos, du chemoterapijos kursai – viskas perniek. Liga ima viršų. Gydytojai siūlo trečiąjį kursą. Su vaistais RAMUCIRUMAB, kurie padėtų metams, pusantrų. Tik bėda, kad šis vaistas Lietuvoje nekompensuojamas, nors ir registruotas. Ir liga progresuoja greičiau, nei šio vaisto kompensavimo mechanizmas. Tai kažkada įvyks, tik Monikos tuo metu jau nebus.

Mes atviri. Vaistai tik laikinai pristabdys ligą. Ir mes norime, kad jūs žinotumėte, kuo iš tiesų viskas baigsis. Be iliuzijų ar tuščių vilčių. Mes tiesiog nenorime Martai ir Marijai pasakyti, kad nebuvo verta nieko daryti. Nes mergaitės galbūt dar metus turės mamą. Galbūt tik pusmetį. Kad ir porą mėnesių. Kad ir tiek.

Bet jos ją turės.

Reikalingų vaistų kurso kaina: 66 000 EUR.

Aukojimo sąskaita:

VŠĮ LIETUVOS IDĖJŲ FORUMAS

Įm. kodas: 302578746

LT417300010143296545

SWEDBANK

BIC-HABALT22

PAYPAL: info@4room.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA