Nužudymu įtariamas nepilnametis jau buvo patekęs į policijos akiratį | Kas vyksta Kaune

Nužudymu įtariamas nepilnametis jau buvo patekęs į policijos akiratį

R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismas vienam mėnesiui leido suimti Kauno verslininko Aurimo Rapalio nužudymu įtariamą nepilnametį. Tyrėjai atskleidžia, jog jaunuolis jau turėjo reikalų su teisėsauga. Neabejojama, jog tiek auka, tiek įtariamasis buvo gerai pažįstami.

Konfliktas prabangiame daugiabutyje I. Kanto gatvėje kilo ankstų penktadienio rytą – apie 4 val. į klinikas buvo pristatyti du žmonės – A. Rapalis ir 17-etis. Tyrėjai tikina, jog vienas iš sužeistųjų nusileido žemyn ir pakvietė pagalbą. Namo apsaugos darbuotojas iškvietė greitąją. Abu sužeistieji buvo įvykio vietoje, bute.

„Pirmiausiai noriu pranešti, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas penktadienį. Įtariama, jog tyčinis nužudymas padarytas iš savanaudiškų paskatų. Yra nustatyta, kad penktadienį 04.06 val gautas pranešimas, kad sužalotas asmuo, jis pristatytas į Kauno klinikas“, – teigė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

[susije_video kurie=””]

A. Rapalio būklė buvo labai sunki. Deja, išgelbėti jauno vyro nepavyko – durtinės žaizdos krūtinėje, nugaroje ir kakle buvo mirtinos. Tuo tarpu nepilnametis atsipirko nesunkiomis traumomis – pjautinės žaizdos rankoje ir kojoje. Vakar vyko teismo posėdis, jam paskirtas suėmimas. 11 valandą įtariamas paleistas iš gydymo įstaigos ir perkeltas į izoliatorių.

Nukentėjęs ir įtariamasis buvo pažįstami

Tyrėjai neabejoja, jog tiek auka, tiek įtariamasis nepilnametis buvo pažįstami. Kol kas nėra aišku, ar jie turėjo darbinių reikalų. Atskleidžiama, jog 17-metis jau buvo sulaužęs įstatymus.

„A. Rapolis į policijos akiratį nebuvo papuolęs, iki konflikto buvo su įtariamuoju pažįstami. Įtariamasis prisipažįsta nužudytąjį. Iki šiol yra turėjęs reikalų su teisėsauga. Kiti ikiteisminiai vykdomi už vagystę ir plėšimą“, – papildė Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vitoldas Guliavičius.

Įvykio tyrėjai tikina, jog šiuo metu būtina identifikuoti įrankį ir surinkti kitus duomenis. Siekiama atkurti visas įvykio aplinkybes minučių tikslumu, kad vėliau būtų galima tirti tikslią informaciją. Kol kas tyrėjai nėra linkę vadovautis viena nelaimės versija, tad tiriamos kelios. Pagrindinė išlieka – savanaudiški tikslai.

Įtariamasis prisipažįsta apie nužudymą, jog tai padarė iš savanaudiškų paskatų, bet motyvas dar tikslinsis tyrimo metu. Įtariamasis nepilnametis mokosi vidurinėje mokykloje. Jam gresia laisvės atėmimas iki 10 metų, nes nepilnamečiams ilgesnė bausmė neskiriama.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog įtariama, kad vyrai susižalojo tarpusavyje konflikto metu. Konfliktas įvyko prabangiame daugiabutyje Kauno centre. Šiame daugiaaukštyje gyvena ne vienas garsus žmogus.

Kompiuterines paslaugas visame pasaulyje teikiančios bendrovės “Hostinger” šeimininkas A. Rapalis Kaune garsėjo ir pomėgiu galingiems ir itin brangiems automobiliams – “Audi R8″, “Ferrari 458 Italia” ir pan.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA