Kauno klinikose – smagi gyvybės šventė | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikose – smagi gyvybės šventė

Organizatorių nuotr.

Šeštadienį LSMUL Kauno klinikų pušynėlio ramybę sudrumstė laimingų vaikų juokas. Naujagimių anksčiau laiko susilaukusių tėvų asociacija „Padedu augti” jau ketvirtuosius metus čia organizuoja Gyvybės šventę – padėkos, vilties, rimties ir tikėjimo šventę.

[galerija kiek=”10″]

Dar 2012 m. sodindami pirmąjį pasaulyje tokį Gyvybės medį organizatoriai net nenumanė, kad tai taps gražia ir kasmetine anksčiau laiko vaikučius auginančių šeimų švente.

,,Tuo metu mūsų tikslas buvo padėkoti medikams taip, kaip niekas to nėra daręs, ir kartu turėti medelį, kuris suteiks vilties anksčiau laiko naujagimio susilaukusioms šeimoms”,- sakė NALST asociacijos ,,Padedu augti” pirmtakės savanorių organizacijos,,MP- mamos pienas” įkūrėja Julija Kulik-Dulskienė.

Medelis unikalus tuo, kad ant jo šakų su ankstukais, iš ligoninės į namus, grįžtančios šeimos kabina lapelius (ant kurių užrašomas išgelbėto kūdikio vardas, gestacijos laikas ir gimimo svoris).

Kiekvieną dieną Neonatologijos klinikos medikai ir personalas pro savo darbo patalpų langus gali stebėti vis aukščiau į dangų besistiebiantį ąžuoliuką su vis didėjančiu išgelbėtų naujagimių vardų skaičiumi. Juk tai- jų sunkaus ir atsakingo darbo rezultautas.

Neseniai ankstukų LSMUL Kauno klinikose susilaukusios šeimos gali semtis vilties ir tikėjimo, kad greitu metu ir jie grįš namo,- greitu metu ir jie galės pakabinti lapelį su savo vaikučio vardu.

,,Tačiau šis medelis – ne tik padėkos ir vilties, bet ir rimties bei tikėjimo simbolis. Nepamiršome tų tėvelių, kurių naujagimiams medikai jau nebegalėjo padėti. Už juos po medeliu yra dedami akmenėliai. Pati ant šio medelio šakų kabinau lapelį už savo išgelbėtą dukrelę, ir dėjau akmenėlį – už kitą, kurios išgelbėti nepavyko”,- kalbėjo J. Kulik-Dulskienė.

,,Pirmoji medelio sodinimo šventė susilaukė didelio tėvų ir medikų susidomėjimo. Labai smagu, kad šiemet, organizuojant šventę jau ketvirtus metus iš eilės, šeimų atvyko dar daugiau ir iš įvairių Lietuvos miestų: Klaipėdos, Šiaulių, Šakių, Tauragės, Kėdainių ir kt. Svarbiausia, kad po oficialiosios dalies, šventės svečiai mėgavosi bendravimu, dalinosi savo patirtimi. , o medikai galėjo pasidžiaugti jau paaugusiais vaikais, kuriuos, atrodytų, visai neseniai laikė delnuose ir kovojo už jų gyvybes.”,- kalbėjo NALST asociacijos ,,Padedu augti“ vadovė Inga Budrienė, auginanti anksčiau laiko gimusius dvynukus.

Šventės metu šeimos klausėsi ,,Lietuvos balso“ finalininkės Aistės Tomkevičiūtės dainų, stebėjo šokių studijos ,,Me Gusta“ pasirodymus, mėgavosi ,,FM group“ kava ir organizatorių paruoštu vaišiu stalu, o vaikučiai žaidė ant ,,Pumpum“ batutų. Vėliau vyko loterija, kurioje buvo galima laimėti rankų darbo papuošalų, ,,Hummel“ įsteigtas dovanėles, šeimos fotografiją ir kitas rėmėjų dovanas.

Naujoji asociacijos „Padedu augti” narė – įžymiojo ketvertuko mama.

,,Kiekvienais metais galime suorganizuoti vis graženę ir įdomesnę šventę ne tik mūsų daugėjančių rėmėjų dėka, bet ir didėjančiu aktyvių asociacijos narių skaičiumi. Šventės metu visiems pristatėme naująją mūsų NALST asociacijos ,,Padedu augti” narę Aureliją, kuri augina neseniai antrąjį gimtadienį atšventųsį garsųjį LSMUL Kauno klinikose gimusį ketvertuką. Džiaugiamės, kad dabar ją turime savo šeimos rate, – juk ji puikus pavyzdys, kaip turint tiek įsipareigojimų šeimoje galima ir norima surasti truputį laisvo laiko ir gerų bei prasmingų darbų darymui”,- kalbėjo Inga Budrienė.

Svarbus ir kitų organizacijų dėmesys

Šiemet renginį savo dalyvavimu pagerbė Kauno miesto Šeimos tarybos pirmininkė Ramunė Jurkuvienė, šios tarybos narė, Kauno apskrities Vyrų krizių centro direktorė, bei neseniai įsikūrusio klubo,, Kaunietė” narė Dovilė Bubnienė ir klubo,,Kaunietė” narė, visuomenininkė bei Kauno slaugos ligoninės savanorė Violeta Bakutienė.

,,Mūsų bendruomenei ne tik svarbūs tie šilti ir padrąsinantys žodžiai, kurios sakė šios, Kauno miestui svarbios moterys, bet ir jų dalyvavimas mūsų šventėje. Juk mūsų asociacijos tikslas – ne tik psichosocialinės pagalbos teikimas anksčiau laiko naujagimio susilaukusioms šeimoms, bet ir visuomeninių organizacijų dėmesys šiais problemai. Juk darant bendrus projektus galime pasiekti tinkamo visuomenės švietimo, ne tik apie priešlaikinį gimdymą sukeliančias grėsmes, bet ir pagalbą jau susilaukus anksčiau laiko gimusio naujagimio ar su juo grįžus namo,”- kalbėjo NALST asociacijos,,Padedu augti” vadovė Inga Budrienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA