„Ryšių kiemelyje“ bus pristatytas debiutinis Sauliaus Petreikio albumas „Lowlands“ | Kas vyksta Kaune

„Ryšių kiemelyje“ bus pristatytas debiutinis Sauliaus Petreikio albumas „Lowlands“

Sunku surasti antrą tokį pat muzikai atsidavusį žmogų kaip Saulius Petreikis. Daugumai jis labiau žinomas iš grupės „Saulės broliai“.

Būtent su šia grupe bei savo nauju projektu „Saulius Petreikis orchestra“ jis šį šeštadienį atvyksta į LRT Opus terasą Kaune – „Ryšių kiemelį“.

„Lowlands“ – tai debiutinis Sauliaus Petreikio instrumentinės muzikos albumas, savitai jungiantis populiariosios ir klasikinės muzikos, folkloro, džiazo ir world music bruožus.

Jo muzika sukuria šiltą, jaukią atmosferą ir yra skirta plačiam klausytojų ratui. Daugeliui kūrinių būdingas keltiškas skambėjimas, dailiai derantis su lietuviškais sąskambiais ir praturtintas egzotiškų instrumentų tembrais.

Atlikėjas koncertuoja su daugeliu Lietuvos orkestrų, įvairiais styginių kvartetais ir kitais pasaulinio lygio muzikais. Su solo programa Saulius jau aplankė Daniją, Latviją, Portugaliją, Belgiją bei Liuksemburgą.

Su kitais muzikiniais projektais grojo Suomijoje, Švedijoje, Lenkijoje, Norvegijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Graikijoje, Balkanų šalyse, Olandijoje bei Rusijoje, ir visur klausytojai jį įvertino kaip išskirtinį bei originalų atlikėją bei kūrėją.

„Ryšių kiemelio“ scenoje kartu su juo pasirodys dar septyni jo bendražygiai: Jonas Krivickas (gitara, vokalas), Tadas Dešukas (mandolina, smuikas, altas, vokalas), Donatas Petreikis (saksofonas, gitara, fleita, perkusija, vokalas), Gediminas Mačiulskis (balafonas, perkusija, kalimba, kalbantis būgnas, vokalas), Mindauas Balčiūnas (fortepijonas, klavišiniai), Andrius Daugirdas (bosinė gitara, vokalas) bei Vytis Vainilaitis (būgnai).

Daugiau informacijos apie koncertą rasite mūsų renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA