Kulautuvoje vyks jubiliejinis festivalis „Akacijų alėja” | Kas vyksta Kaune

Kulautuvoje vyks jubiliejinis festivalis „Akacijų alėja”

Kas vyksta Kaune nuotr.

Liepos 11 d. Kulautuvos pušų amfiteatras jau penkioliktą kartą sutiks dainuojamosios poezijos mylėtojus. Jubiliejinio festivalio „Akacijų alėja“ rengėjai žada muzikine prasme spalvingą programą – gausų būrį žinomų atlikėjų ir neseniai į sceną žengusių, bet jau tapusių konkursų laureatais jaunųjų bardų.

„Pirmi metai renginiui – precedento sukūrimas, antri – įrodymas, kad pernai viskas nevyko atsitiktinai, treti – faktas, kad einama teisinga linkme. Turbūt reikia penkerių metų, kad renginys pilnai išskleistų sparnus. Per dešimt metų festivalis pasiekia brandą, o per penkiolika – jau gali pretenduoti į nacionalinio reiškinio statusą “, – šypsodamasis komentuoja festivalio prodiuseris Virgis Stakėnas. Tam, kad nebūtų galima kalbėti apie „išsisėmusį“ renginį, greta atrastų vertybių ir patirčių išsaugojimo dedamos visos pastangos, kad būtų einama į priekį, rizikuojama, žiūrovui pateikiama naujų, įdomių spalvų. „Juk po stovinčiu akmeniu vanduo neteka“, – sako dieną naktį festivaliu alsuojantis Didysis Bardas.

Šiemet į festivalio „Akacijų alėja“ sceną lips ir didžiajame koncerte publikai širdį atvers 10 kūrybinių vienetų. Juos, kaip ir kasmet, festivalio rengėjai atskleis po truputį – vis artėjant renginiui paliks netikėtumo ir malonių staigmenų faktorių. Žadama, kad ne vieną atlikėją bus įdomu stebėti kitame amplua. Didelės dalies kūrybinių vienetų labai išsiilgo festivalio lankytojas, kitų dar nėra matęs „Akacijų alėjos“ scenoje.

Prodiuseris tik intriguoja, kad vienas jų ką tik grįžo iš solidaus tarptautinio konkurso, nepadaręs šaliai „sarmatos“, kitas – po filmavimųsi užsienyje, trečias – ir juokais, ir rimtai tituluojamas „nacionaliniu klasiku“, ketvirtas – tik finale nusileidęs TV projekto laimėtojui…

Įžangos koncerte į sceną lips ir „Mažosios akacijos“ konkurso bei V. Kernagio VII konkurso „Mūsų dienos – kaip šventė“ nugalėtojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA