Įtariamųjų dėl Šančiuose mirtimi pasibaigusio susišaudymo ieškoma ir užsienyje | Kas vyksta Kaune

Įtariamųjų dėl Šančiuose mirtimi pasibaigusio susišaudymo ieškoma ir užsienyje

delfi.lt 2015/05/29 18:55
DELFI nuotr.

Policija, ieškodama įtariamųjų, kurie trečiadienio vakarą Kaune nušovė vaikiną ir dar du sužeidė, metė dideles pajėgas. Tačiau iškart jų rasti nepavyko, todėl penktadienį pareigūnams teko skelbti visuotinę dviejų jaunuolių paiešką.

Gegužės 27 d., apie 21.30 val., Kaune, Medvėgalio g., ties namu Nr.29, buvo pašautas vaikinas (gimęs 1995 m.), kuris vėliau ligoninėje mirė. Vietos gyventojai DELFI pasakojo, kad nušautas jaunas vyras nedalyvavo konflikte, sėdėjo automobilyje.

Penktadienį pareigūnai pranešė, kad nustatė du įtariamuosius, anksčiau teistus kauniečius, Aukštųjų Šančių gyventojus: tai 23 metų Rytis Gudynas ir 17 metų Deividas Ščesnavičius. Pasak pareigūnų, jie yra broliai, nors pavardės ir skirtingos.

DELFI kalbinta Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Auksė Lipkevičienė atskleidė, kad kol kas nėra tiksliai žinoma mirtimi pasibaigusio konflikto chronologija, tačiau apklausus įvykio liudininkus ir remiantis iki šiol surinkta informacija buvo paskelbta dviejų policijai žinomų brolių paieška.

„Dar vis tikslinama, dėl kokių nusikalstamų veikų šie jaunuoliai žinomi policijai. Šiuo metu paskelbta paieška. Kol kas taip pat nėra duomenų, kad įtariamieji galėjo sprukti į užsienį. Tačiau informacija apie paiešką taip pat yra išsiunčiama ir į visas Europos valstybes“, – DELFI sakė A. Lipkevičienė.

Prokurorė taip pat atskleidė, kad paskelbus paiešką, jokios vertingos informacijos dar negauta.

DELFI primena, kad konfliktas kilo šalia stadiono, kai čia stovėję du vaikinai prisikabino prie šiek tiek vyresnio praeinančio jaunuolio. Šis atsikirto ir prasidėjo muštynės. Tuomet į pagalbą užpultam draugui suskubo netoliese buvę ir įvykę matę maždaug 7-8 vaikinai.

Užpuolikai, pamatę, kad į pagalbą atskuba didesnės pajėgos, išsitraukė ginklą ir pradėjo šaudyti. Visi suskubo pulti ant žemės, tačiau kulkos kliudė ir sužeidė du vaikinus. Tuo pat metu į kiemą įsukinėjo automobilis „Honda Civic”. Kulkos kliudė greičiausiai keleivio vietoje sėdėjusį, su konfliktu nesusijusį dvidešimtmetį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA