Ministerija apie naktines kariškių pratybas Kauno centre: tai neturėjo gąsdinti gyventojų | Kas vyksta Kaune

Ministerija apie naktines kariškių pratybas Kauno centre: tai neturėjo gąsdinti gyventojų

Krašto apsaugos ministerijos atstovai tikina, jog naktį Kauno vyko pratybų „Liepsnojantis kalavijas“ dalis. Visi veiksmai buvo suderinti su visomis institucijomis, tad neturėjo gąsdinti gyventojų.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ yra skelbęs, jog iki šiandienos Kauno mieste ir jo apylinkėse bus rengiamos karių ir specialiųjų tarnybų pratybos, tačiau greičiausiai informacija pasiekė ne visus. Naktį į redakciją kreipėsi ne vienas skaitytojas, klausdamas, kodėl mieste girdisi šūviai ir sprogimai. Krašto apsaugos ministerijos atstovai tikina, jog visi buvo informuoti iš anksto.

„Buvo pranešta ir savivaldybei, ir policijai. Patys kariai tikino, jog pratybų metu kalbėjosi su Kauno gyventojais ir iš jų jokių nusiskundimų neišgirdo. Šiąnakt vyko tarptautinių pratybų „Liepsnojantis kalavijas“ dalis, kurių metu kariai atliko įvairiausius veiksmus nuo dūmų uždangos iki straigtasparnių skrydžių. Pratybos buvo atliekamos naktį tam, kad kariai būtų pasiruošę įvairiomis sąlygomis“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Visuomenės informavimo skyriaus vedėja Viktorija Cieminytė.

Kaune karinės pratybos vyko gegužės 18-28 dienomis. Jose buvo minimaliai panaudotos mokomosios karinės imitacinės priemonės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA