Draugės įkūrė naują erdvę vaikams ir jaunuoliams | Kas vyksta Kaune

Draugės įkūrė naują erdvę vaikams ir jaunuoliams

R.Tenio nuotr.

Kaune duris atvėrė nauja studija skirta vaikams ir jaunuoliams. Dvi itin jaukios erdvės vilios kauniečius smagiai praleisti laiką. O juos pasitiks draugės, metusios iššūkį stereotipams, jog verslas kenkia draugystei.

K. Petrausko gatvėje šiandien atidarymą švenčia vaikų ir jaunuolių laisvalaikio studija „Draugus“. Tai vieta, kur ir patys mažiausieji, ir vyresni ras jaukų kampelį, kad galėtų smagiai praleisti laiką ar originaliai atšvęsti gimtadienius ar kitas šventes.

„Pati idėja kilo dėl to, kad pačios turime vaikų, tad norėjosi savo veiklos. Tiesiog, kad būtų laisvalaikio vieta jaunuoliams, nes turime erdvę ir vyresniesiems, ir patiems mažiausiems. Ko gero, mūsų ir yra didžiausias išskirtinumas tame, kad turime atskiras erdves. Tam, kas jau nebežaidžia su žaisliukais, bet nori išskirtinai paminėti šventes, mes galime suteikti tokias galimybes. Norėtųsi, kad tai taptų gražia šeimos erdve“, – kalbėjo laisvalaikio erdvės įkūrėjos Greta ir Asta.

Įkūrėjos tikina, jog vaikų studijos pavadinimas „Draugus“ kilo iš draugystės, mat abi jaunuolių erdvės šeimininkės yra senos draugės. Iš pradžių svarstyta, kad palikti pavadinimą „Pas draugus“, bet po diskusijų, liko tik vienas žodis.

„Lengva buvo pasiryžti įgyvendinti viską, nes esame dviese. Visi bijojome, kad dvi draugės versle, bet mes metam savo draugystei dar vieną iššūkį ir norime visiems įrodyti, kad įmanoma draugauti ir kartu kurti verslą. Mes viena kitą palaikome ir dalinamės idėjomis, nes taip yra paprasčiau“, – kalbėjo besišypsanti Asta.

Kol kas jaunuolių studija „Draugus“ veikia kaip vaikų ir jaunuolių kambarys. Čia lankytojai gali pažaisti, pasikarstyti ne tik laipynėse, bet taip pat ir namelyje medyje. Vyresnieji gali išbandyti jėgas žaisdami stalo futbolą, šokdami ar tiesiog gerai leisdami laiką. Erdvės įkūrėjos tikina, jog pirmoji erdvė skirta vaikams maždaug iki 7 metų, antroji – iki 16, bet čia ir tėveliai randa, ką veikti.

Visgi, vien ties vaikų ir jaunuolių laisvalaikio kambariu neplanuojama apsistoti. Čia bus organizuojami įvairūs edukaciniai užsiėmimai, dienos stovyklos, kuriose vaikai galės laiką leisti ne tik „Draugus“ patalpose, bet vykti ir įvairias ekskursijas ar dalyvauti įvairiose pramogose. Planuojama netgi padaryti valandinę vaikų priežiūrą.

„Draugus“ įsikūrė K. Petrausko gatvėje 13. Čia visą šeimą pasitiks dvi draugės, kurios pačios autina vaikus, tad tikrai žino, kaip meile apgaubti ir kitus vaikus. Daugiau informacijos galite rasti „Draugus“ internetinėje svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA