Kaune pirmą kartą išskirtinai pagerbtas Prezidentas V. Adamkus | Kas vyksta Kaune

Kaune pirmą kartą išskirtinai pagerbtas Prezidentas V. Adamkus

R. Tenio nuotr.

Pažaislyje vyko neeilinis vakaras. Kartu su garbiais svečiais į šventinį Maltos ordino vakarą atvyko ir Prezidentas Valdas Adamkus. Išskirtinis vakaro akcentas – pirmą kartą istorijoje suteikiamas Garbės nario vardas, kuris atiteko V. Adamkui.

Iškilmingo vakaro metu ilgamečiam maltiečių renginių globėjui Prezidentui V. Adamkui suteiktas Maltos ordino pagalbos tarnybos Garbės nario vardas. Prezidentas ne pirmus metus remia ir globojo Maltos ordino rengiamus renginius. Pats V. Adamkus tikina, jog Garbės nario titulas jam yra didelė garbė, o patys maltiečiai turėtų nesustoti ir skleisti gerus darbus toliau.

„Tai yra jaudinantis jausmas, nes tai yra išraiška ne kažkokio specifinio, politinio ar kitokio darbo vertinimas, bet taip yra išreiškimas žmogiškumo, jautrumo ir aš priimu tai ne tik sau, bet ir visiems, kurie dirba. Jaučiu, kad jie verti tokio pat įvertinimo“, – kalbėjo Prezidentas V. Adamkus.

Apdovanojimą atsiėmęs V. Adamkus sakė įdėjęs daug pastangų, kad galėtų dalyvauti šiame jam skirtame renginyje. Artimiausiu metu prezidentui planuojama atlikti inksto šalinimo operacija.

„Stoviu dar, judu. Dėjau daug pastangų, kad šiandien būčiau čia. Jeigu tai būtų dar savaite vėliau, tai turbūt reikėtų mane su neštuvais iš operacinės atnešt,“ – Pažaislyje sakė V. Adamkus.

Garbės nario vardas suteikiamas pirmą kartą visos Maltos ordino istorijoje. Pirmuoju juo tapęs V. Adamkus tikino, jog nors sveikata šiuo metu šlubuoja, tačiau negalėjo praleisti tokio įspūdingo renginio ir apdovanojimą skyrė visai Lietuvai ir visiems žmonėms, kurie gerumu padeda kitiems. Prezidentui šis apdovanojimas suteiktas už daugiametę patirtį su maltiečiais ir jų pagrindine akcija „Maltiečių sriuba“. Prezidentas pats dalyvaudavo, pilstydavo žmonėms sriubą ir kviesdavo aukoti.

Į iškilmingą Maltos ordino vakarą susirinko ir kiti svarbūs asmenys tokie kaip krašto ministras J. Olekas, A. Zuokas, prof. V. Landsbergis, V. Matijošaitis ir įvairūs Maltos ordino baronai, šios idėjos puoselėtojai ir kt.

Visų svečių buvo prašoma į renginį atsinešti knygą ir padovanoti atkurtai Pažaislio vienuolyno bibliotekai, mat čia knygas kaupė kamaldulių vienuoliai 1664 – 1832 metais. Visos atneštos knygos bus naujai atkurtos kamaldulių vienuolių bibliotekos pradžia.

Vakaro metu vyko labdaringas aukcionas. Svečius dainomis šildė Edgaras Lubys, TV projekto „Chorų karai“ nugalėtoja dainininkė Ona Matusevičiūtė, Balio Dvariono muzikos mokyklos bigbendas ir kt. Visos aukcione surinktos lėšos paaukotos maltiečių globojamiems seneliams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA