Savanorių prospekte antrąkart padegtas tas pats namas | Kas vyksta Kaune

Savanorių prospekte antrąkart padegtas tas pats namas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pranešimą apie gaisrą Savanorių prospekto 127-ajame name Bendrasis pagalbos centras gavo gegužės 26 dieną, 34 minutės po vidurnakčio. Pranešta, kad dega dviejų aukštų medinis namas, viduje yra žmonių. Gaisras šiame name kilo jau antrąkart. Abu kartus įtariamas tyčinis padegimas.

[galerija kiek=””]

Gesinti to paties namo ugniagesiai vyko ir gegužės 16-ąją. Tąkart degė išorinė medinio pastato siena, apdegė 12 kvadratinių metrų. Buvo nustatytas tyčinis padegimas.

Į įvykio vietą išsiųstos trys autocisternos. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms laiptinėje, antrajame pastato aukšte, degė grindys ir durys. Įvertinęs sudėtingą situaciją pamainos vadas gaisrui gesinti išsikvietė papildomų pajėgų. Į gaisravietę išsiųstos dar dvi autocisternos ir Operacinio vadovavimo skyriaus automobilis.

Po kelių minučių pastato viduje jau dirbo ugniagesiai gelbėtojai su kvėpavimo aparatais. Buvo gesinamas gaisras ir ieškoma nukentėjusiųjų. 00 val. 51 min. gaisras lokalizuotas. Įvykio metu apdegė daugiabučio gyvenamojo namo laiptinė, butų durys ir koridorius. Aprūko ir vandeniu sulietos patalpos, namų apyvokos daiktai.

Gaisrui gesinti nutiesta 60 metrų magistralinė linija, degimas numalšintas dviem švirkštais. Viena moteris iš išgąsčio gelbėdamasi iššoko pro langą prieš atvykstant ugniagesiams. Ji nebeturėjo kito pasirinkimo, nes per medinę perdangą į butą jau veržėsi liepsnos, o kelią į laiptinę taip pat buvo užtvėrusi ugnis, be to, įtariama, piktavališkai buvo sugadintas ir nebeatsirakino laiptinės užraktas. Gelbėdamasi moteris patyrė klubo sąnario ir stuburo traumas. Ištraukiamosiomis kopėčiomis iš degančio namo ugniagesiai evakavo du žmones.

Laimei, gaisras pastebėtas laiku, todėl žmonių aukų išvengta. Pastebėję gaisrą nedelsdami skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112. Kuo greičiau pranešimas apie nelaimę pasieks gelbėtojus, tuo operatyviau jie atvyks į pagalbą.

Nustatyta, kad abu kartus namas padegtas tyčia. Tyrimas perduotas policijai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA