Kuriozas: E. Daktaras nekaltina A. Pukelio–Šviniaus, tačiau šis prisipažįsta dėl pagrobimo | Kas vyksta Kaune

Kuriozas: E. Daktaras nekaltina A. Pukelio–Šviniaus, tačiau šis prisipažįsta dėl pagrobimo

delfi.lt 2015/05/27 10:48

Gana kurioziškai prasidėjo Enriko Daktaro pagrobimo bylos nagrinėjimas Kauno apylinkės teisme. Henriko Daktaro sūnaus pagrobimu kaltinamas Arūnas Pukelis-Švinius iš dalies pripažįsta savo kaltę, tačiau E. Daktaras teigia, kad „Šviniaus nusikaltimo vietoje nebuvo ir niekam pretetnzijų neturi”. Tuo tarpu Švinius jam mestus kaltinimus iš dalies pripažįsta ir teigia, kad tai buvo garbės reikalas.

„Kiekvienas vyras taip pasielgtų“, – praėjusiame teismo posėdyje teigė A. Pukelis.

Į teismą trečiadienį neatvyko A. Pukelio žmona, tačiau tai nesutrukdė iš esmės pradėti nagrinėti bylą.

Iki šiol teisme nesirodęs E. Daktaras teigė, kad nebuvo gavęs šaukimo į teismą – nei rašytinio, nei telefono skambučiu. Praėjusiame teismo posėdyje nuspręsta E. Daktarą atvesdinti į posėdį. Tai nukentėjusysis jau sužinojo ir nusprendė atvykti pats.

Nuskėlė 4 dantis

Prokuroras Egidijus Palaima skaitydamas kaltinamąjį aktą teigė, kad įvykių naktį A. Pukelis pasikvietė klube vakarojusį E. Daktarą į lauką pasikalbėti. Švinius kelis kartus smogė E. Daktarui į nugaros sritį ir įgrūdo į „Mercedes – Benz S500” bagažinę bei nuvežė į mišką Kauno rajone.

Tuomet E. Daktaras buvo ištemptas iš mašinos, o Švinius su kompanija tęsė nusikalstamą veiką – vyras buvo sumuštas, jam nuskelti keturi dantys. Specialistai konstatavo nežymų sveikatos sutrikdymą.

Ikiteisminio tyrimo nebuvo nustatyta, kad veikė kartu su Šviniumi. Taip pat nenustatyta, į kokį Kauno rajono mišką buvo nuvežtas E. Daktaras.

Gėrimų mūšis

E. Daktaras pirmasis byloje darė parodymus. Jis teigė, kad „Žalgirio” arenoje užkalbino A. Pukelio žmoną ir „netyčia” ją apipylė gėrimu. Tuomet moetrys, tarp kurių buvo ir A. Pukelio žmona, sviedė į E. Daktarą savo turėtus gėrimus bei iškeikė E. Daktarą ir kartu su juo buvusius draugus.

„Šis incidentas nelabai sugadino nuotaikos ir toliau tęsėme vakarą. Nelabai jį sureikšminau“, – pasakojo E. Daktaras.

Išėjęs iš klubo vyras sutiko A. Pukelį. Šis pasisveikino ir pasivedė jį nuošaliau.

„Pajaučiau iš nugaros smūgius ir atsidūriau bagažinėje”, – teigė E. Daktaras pripažinęs, kad tą vakarą buvo nemažai išgėręs.

Atsidūręs „Mercedes” bagažinėje E. Daktaras bandė ieškoti telefono, tačiau jo nerado. Jis taip pat bandė vaduotis iš bagažinės, tačiau nesėkmingai. Sustojus automobiliui E. Daktaras buvo ištemptas iš bagažinės.

„Mane sudaužė ir paliko. Pajutau smūgių krušą. Atsibudau ir jau nieko nebuvo aplink“, – teigė E. Daktaras.

Vėliau taksi automobiliu grįžo į namus.

Duodamas parodymus E. Daktaras gana miglotai pasakojo, ar įvykio metu atpažino Švinių, tačiau pretenzijų neturi.

„Aš jį žinojau iš tėvo draugų, tačiau jį buvau matęs prieš 15 metų. Aš manau, kad ten buvo ne A. Pukelis. Aš napažinau kaltinamojo. Jokių pretenzijų niekam neturiu ir jokių pretenzijų. Aš manau, kad A. Pukelio ten nebuvo“, – pareiškė E. Daktaras.“, – kalbėjo E. Daktaras.

DELFI primena, kad konfliktas tarp Šviniaus ir E. Daktaro kilo praėjusių metų lapkritį.

Įvykiai klostėsi lapkričio 16-osios naktį Kauno naktinių klubų alėja vadinamoje V. Putvinskio gatvėje. Bene garsiausio visų laikų Lietuvos mafijos veikėjo H. Daktaro sūnų Enriką Daktarą vyriškai pasišnekučiuoti pasikvietė ne šiaip eiliniai gatvės chuliganai, o bene sėkmingiausiai iš visų 1990-ųjų gangsterių į legalų verslą persikvalifikavęs tauragiškis A. Pukelis, dar vadinamas Šviniumi.

Paslaptingi rusiškai šnekantys vyriškiai

Po kelias valandas užtrukusių aktyvių E. Daktaro paieškų, įtūžęs A. Pukelis su kompanija buvusio Kauno Daktarų lyderio sūnų ir jo bičiulius atsitiktinai pastebėjo Kauno centre esančioje V. Putvinskio gatvėje. Ji garsėja iki paryčių veikiančiais naktiniais klubais, kokteilių barais.

Čia sustoję keturi vyrai akimirksniu iššoko iš automobilio ir E. Daktarui pasiūlė pasivažinėti po Kauną. Netrukus jaunasis Daktaras be didesnių ceremonijų buvo jėga įgrūstas į automobilio bagažinę.

Įvykį mačiusieji vėliau pasakojo, kad prieš šią kelionę E. Daktaras gerokai apsistumdė su vieninteliu vyru – Šviniumi. Išvydę tokią netikėtą sceną iš klubų išeinantys smalsuoliai netrukus keliais automobiliais pasileido paskui Šviniaus nuvažiuojantį Mersedesą.

Kas vyko toliau, niekas nematė ir iki šiol negali paliudyti. Apie tai iš pradžių nebuvo linkęs pasakoti net išpuolio auka tapęs H. Daktaro sūnus. Tačiau praėjus kuriam laikui E. Daktaras persigalvojo ir pradėjo dėstyti tos nakties įvykio aplinkybes.

Tai, kad E. Daktaras suteikė parodymus teisėsaugai nustebino daugelį ne tik Kauno, bet ir kitų miestų kriminalinio pasaulio atstovų.

Primename, kad jo tėvas laikomas visų laikų garsiausiu Lietuvos gangsteriu niekada nebūdavo linkęs bendradarbiauti su teisėsauga ir visada kategoriškai neigė savo kaltę. Netgi paskutiniojo Daktarų teismo metu H. Daktaras nepripažino savo kaltės, nors apie jo dalyvavimą nusikaltimuose byloje ir vėliau teisme išsamiai pasakojo buvę nusikaltimų bendrininkai.

„Negalėčiau pasakyti, kad šių laikų kriminalinėse istorijose figūruojantys jauni vyrai vis dar laikosi mafijos tylėjimo įžadų. Kaip rodo mūsų praktika, tokie jaunuoliai vis dažniau linkę ir bendrauti su pareigūnais. Jie puikiai suvokia, kad šiandien gali būti nukentėjusiaisiais, o rytoj – ir įtariamaisiais“, – taip paklaustas apie E. Daktaro kontaktus su teisėsaugininkais, komentavo vienas iš aukščiausių Kauno kriminalinės policijos darbuotojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA