Teismo laukia 10 asmenų, kaltinamų įvykdžius 112 nusikalstamų veikų | Kas vyksta Kaune

Teismo laukia 10 asmenų, kaltinamų įvykdžius 112 nusikalstamų veikų

Policijos departamento nuotr.

Po išsamaus tyrimo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl 112 nusikalstamų veikų: dėl sukčiavimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 182 str. 1 d., neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis pagal LR BK 214 str., neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo pagal LR BK 215 str. ir dėl neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos pagal LR BK 198¹ str.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad dešimt asmenų, gimusių 1982 – 1994 m., veikdami organizuotoje grupėje, kurios nariai tarpusavyje buvo pasiskirstę vaidmenimis, atliko skirtingas užduotis ir buvo susitarę daryti neaptartą skaičių nusikalstamų veikų, t. y. sukčiaujant, apgaule įgyti kitų asmenų pinigines lėšas. 2012 m. birželio-lapkričio mėnesiais daugiau nei 100 asmenų visoje Lietuvos Respublikoje kaip avansinius mokėjimus į nurodytas banko sąskaitas pervedė pinigų sumas nuo 100 iki 1 500 litų (nuo 28,96 iki 434,43 eurų), tačiau automobiliai pristatyti nebuvo, pinigai taip pat nebuvo grąžinti.

Šioje baudžiamojoje byloje nukentėjusiųjų pateikti civiliniai ieškiniai turtinei žalai atlyginti siekia 35 000 litų (10 000 eurų).

Kaltinamieji, supirkę keturių asmenų bankų korteles su prisijungimo kodais, internetiniuose puslapiuose www.autoplius.lt ir www.autogidas.lt talpino skelbimus apie tariamai iš užsienio gabenamus pardavimui automobilius, o pagal skelbimus atsiliepusių automobilių pirkėjų reikalavo avansinio mokėjimo. Vyrai, iš anksto žinodami, kad automobiliai nebus pristatyti, nurodydavo avansinius mokėjimus pervesti į bankų sąskaitas keturių asmenų, kurių banko korteles buvo įsigiję. Tokiu būdu įtariamieji užvaldė avansinius mokėjimus, kuriuos vėliau išgrynino ir pasisavino.

Tyrimą kontroliavo ir organizavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 3-ojo skyriaus prokurorai. Kaltinamiesiems buvo skirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės. 6 iš kaltinamųjų anksčiau yra teisti, 4 – ne.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA