Nuo Pakalniškių piliakalnio atsiveria stebuklingas vaizdas į Kauno marias | Kas vyksta Kaune

Nuo Pakalniškių piliakalnio atsiveria stebuklingas vaizdas į Kauno marias

R.Tenio nuotr.

Kauno marių regioniniame parke gausu itin vaizdingų vietų, į kurias malonu sugrįžti. Šį kartą kviečiame pasižvalgyti po Pakalniškių piliakalnį, kur atsiveria ne tik nuostabus vaizdas į marias, bet taip pat galima pasimėgauti ir gamta, mat šalimais vingiuoja ekologinis takas.

Samylų seniūnijoje, Vaišvydavoje stūksantis piliakalnis mena ne vieną istorinį laikotarpį. Palei pat Kauno marias vis dar išlikę akmenys byloja, jog čia buvo gera strateginė vieta. Spėjama, jog ties piliakalniu buvo įrengti Pirmojo pasaulinio karo apkasai, tačiau legendos pasakoja dar senesnius laikus. Pagal pasakojimus, čia seniau ant piliakalnio buvo garsaus valdovo Vaišvydo medinė pilis, kuri saugojo nuo priešų. Tačiau kartą išdavikų padedami, priešai pilį sugriovė iki pamatų ir po to ji nebebuvo atstatyta.

Aplink Pakalniškių piliakalnį visada virė gyvenimas. Iki Kauno HES statybos aplink buvo įsikūręs Pakalniškių kaimas, tačiau vėliau jis iškraustytas ir dabar apie buvusią gyvenvietę galima rasti nebent senuosiuose raštuose.

Pakalniškių piliakalnis tai – ne tik kalnas su gražiu vaizdu. Šalia driekiasi trijų kilometrų ekologinis takas. Be to, pats piliakalnis yra tam tikras iššūkis, mat kopti į jį tenka mediniais laiptukais, kuriuos jau pažeidė augantys medžiai bei oro sąlygos. Tačiau užlipti į viršų tikrai verta. Negalintiems aukštai lipti, siūlome patogiai įsitaisyti ties vandeniu ant akmenų ir čia pasigrožėti tuo, ką duoda gamta: ramybe, tyvuliuojančiu vandeniu ir poilsiu.

Pakalniškių piliakalnis yra Kauno rajone, kairiajame Nemuno krante, į rytus nuo dabartinės Zuikinės, Vaišvydavos kaime. Pasiekiamas iš Didžiosios gatvės (apie 300 m).

Kauno rajono savivaldybė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA