Lietuva pateko į Eurovizijos finalą | Kas vyksta Kaune

Lietuva pateko į Eurovizijos finalą

Ketvirtadienio vakarą Vienoje įvyko 60-osios Eurovizijos pusfinalis, kuriame sėkmingai pasirodė ir Lietuvos atstovai Vaidas Baumila bei Monika Linkytė, patekę į Eurovizijos finalą.

Antrajame „Eurovizijos” pusfinalyje balsavo 21 šalis. Be Lietuvos, į finalą ketvirtadienio vakarą pateko Lenkija, Slovėnija, Švedija, Norvegija, Juodkalnija, Kipras, Azerbaidžanas, Latvija, Izraelis.

Austrija, Didžioji Britanija, Ispanija, Italija, Vokietija, Prancūzija ir Australija teisę varžytis finale turi be dalyvavimo atrankiniame ture, o pirmojo pusfinalio metu paaiškėjo, kad šeštadienį ant scenos lips Albanijos, Armėnijos, Rusijos, Rumunijos, Vengrijos, Graikijos, Estijos, Gruzijos, Serbijos ir Belgijos atstovai.

Monika ir Vaidas po žurnalistų klausimų spaudos konferencijos metu traukė burtus, pirmoje, ar antroje finalo dalyje pasirodys. Į stiklinį indą jiedu abu kišo rankas ir išsitraukė pirmą numerį. Mūsų šalies atstovai pasirodys „Eurovizijos” finalo pirmoje dalyje.

Į sceną M. Linkytė ir V. Baumila ketvirtadienio vakarą žengė pirmieji su keturių šokėjų ir pritariančio vokalo atlikėjais. Publiką itin sužavėjo vidury kūrinio atlikėjų atliktas bučinys. Kūrinio pabaigoje V. Baumila paragino publiką sukelti šiek tiek triukšmo, o baigę kūrinį, nuo scenos padėkojo „Thank you, ačiū jums”.

„Kas vyksta Kaune” skaitytojai atsiuntė kelis tiesioginės transliacijos kadrus, kuriuose užfiksuota, kai Monikai ir Vaidui atliekant bučinį, šalia ant scenos bučiuojasi mergina su mergina ir vaikinas su vaikinu.

Į finalą iš 17 antrajame pusfinalyje dalyvaujančių šalių atstovų į finalą pateks 10.

[susije_video kurie=”1″]

Po lietuvaičių pasirodymo socialiniuose tinkluose nuomonę išreiškė vienas žinomiausių šalies atlikėjų Andrius Mamontovas.

„Prie visų mano palinkėjimų Vaidui ir Monikai pakliūti į finalą (nes kitaip bus labai neįdomu jį žiūrėti), vis tik turėčiau pastebėti, kad mūsų atlikėjai kažkodėl atrodė kaip vaikų „Eurovizijos“ dalyviai, pakliuvę į suaugusiųjų sceną. Tokie – abiturientai per išleistuves“, – rašė A. Mamontovas.

[susije_video kurie=”2″]

Lietuva Eurovizijos dainų konkurse dalyvavo 14 kartų, o jame debiutavo 1994 m. Po Ovidijaus Vyšniausko užimtos paskutinės vietos be taškų, Lietuva pasitraukė iš konkurso ir į jį sugrįžo tik 1999 metais, kai Aistė Smilgevičiūtė atliko žemaičių tarme atliekamą dainą „Strazdas“.

Dėl žemų rezultatų šalis privalėjo pasitraukti iš 2000 metų konkurso. Šalis grįžo po vienerių metų pertraukos, šaliai atstovavo grupė Skamp su daina „You Got Style“, pirmoji lietuvių daina atliekama ir anglų kalba. Jie užėmė 13 vietą su 35 taškais. Tačiau kitais metais šalies atstovas Aivaras užėmė priešpaskutinę vietą su 12 taškų.

2005 m. Lietuva pusfinalyje užėmė paskutinę vietą. Kitais metais šaliai atstovavo grupė LT United su panašaus stiliaus į futbolo skanduotę daina „We Are the Winners“. Nuo pusfinalio atsiradimo 2004 metais, grupė pirmą kartą pateko į finalą ir užėmė šeštą vietą su 162 taškais – tai geriausias Lietuvos rezultatas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA