Skaitytojas: statybas vykdo be jokios sąžinės | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas: statybas vykdo be jokios sąžinės

Skaitytojų nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi skaitytojai, nurodydami, jog statybos Kaune peržengė visas ribas. Kalniečių rajone iškirstas visas žaliasis plotas ir vietoj jo iškils gyvenamieji namai. Gyventojai piktinasi, kad sunaikintos vaikų žaidimo vietos.

Naujai pradėtos statybos P. Lukšio gatvėje 31A sukėlė aplink gyvenančių žmonių pasipiktinimą. Jų teigimu, buvo be jokios sąžinės iškirsti medžiai, kurių vietoje iškils mažaaukščiai gyvenamieji namai. Gyventojai liko šokiruoti, kuomet vieną dieną buvo aptverta jų pamėgta medžių alėja, o kitą dieną visi augalai jau gulėjo nupjauti.

„Žmonės pakraupę, kaip buvo iškirsta medžių alėja ir pradėtos statybos. Pasirodo, galima įvažiavimus jau pasidaryti bet kur? Tai buvo graži vieta, kur vaikai turėdavo kažkokią vietą paspardyti kamuolį toliau nuo gatvės. Gal naujoji valdžia galėtų paaiškinti žmonėms tokias statybas tarp senų daugiaaukščių?“, – laiške dėstė skaitytojai.

Kauniečiai priduria, jog negauna leidimų nukirsti į langus atsirėmusių medžių, o čia leista iškirsti visą alėją. Tačiau valdininkai tikina, jog visi leidimai yra išduoti ir leista iškirsti medžius, mat tas žemės plotas yra grąžintas pagal žemės reformą.

Kauno miesto savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius komentavo, jog nurodytas sklypas pagal žemės reformą buvo grąžintas savininkams. Tuomet buvo tik prasidėjusi reforma, tad žemės sklypus buvo galima atgauti ir tarp daugiabučių, dabar žemė atiduodama kitur. Vedėjas tikina, jog gyventojams bus palikti visi praėjimai, o į naujai statomus namus bus padarytas atskiras pravažiavimas. P.Lukšio 31A atsiras du dviejų butų namai.

Anot N. Valatkevičiaus, pagal suderintą projektą, buvo leista iškirsti dalį sklype augusių medžių, tačiau nėra įpareigojimų medžius atsodinti kitur.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA