Nelegalūs žvejai apsimetė pramogautojais | Kas vyksta Kaune

Nelegalūs žvejai apsimetė pramogautojais

Archyvo nuotr.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su Kauno marių regioninio parko direkcijos pareigūnu 2015 m. gegužės 15-16 dienomis organizavo reidus.



Gyvosios gamtos pasaugos inspekcijos pareigūnai pagal turimą informaciją dėl galimos žvejybos ne mėgėjiškos žūklės įrankiais 2015 m. gegužės 16 d. organizavo reidą Kauno rajone, Nemuno upėje ties Zapyškiu. Pareigūnai stebėjo piliečius iš medinės valties traukiančius plukdomą tinklą„ ir daugiau kaip penkias valandas laukė pasaloje kol šie piliečiai užsiiminėjo „vandens pramogomis“. Išvargę nuo tokio aktyvaus poilsio „pramogautojai“ parplaukė į krantą , kur buvo sutikti aplinkos apsaugos pareigūnų – tokio sutikimo komiteto pažeidėjai nesitikėjo.

„Pramogautojai“ draudžiamu žvejybos įrankiu buvo sugavę du salačius ir šešis karšius. Už neteisėtą žvejybą panaudojant ne mėgėjiškos žūklės įrankius teks ne tik sumokėti baudą bei atlyginti žalą padarytą žuvų ištekliams, bet ir atsisveikinti su medine valtimi ir tinklu.

2015 m. gegužės 15-16 dienomis vykdytų reidų metu taip pat nustatyti 4 atvejai, kai piliečiai Kauno marių regioninio parko teritorijoje važiavo motorinėmis transporto priemonėmis ne keliu, o per žolinę dangą, tuo pažeisdami Kauno marių apsaugos reglamento reikalavimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA