Kaune gali vykti Eurolygos finalinio ketverto varžybos | Kas vyksta Kaune

Kaune gali vykti Eurolygos finalinio ketverto varžybos

Kas vyksta Kaune nuotr.

Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu paskutinę sezono dieną Madride atsakinėjo į pačius įvairiausius skirtingų Europos šalių žurnalistų klausimus. Katalonas atskleidė ir Lietuvai aktualios informacijos, pranešė basketnews.lt.

Viena įdomiausių naujienų yra ta, kad Kauno miestas yra tarp pretendentų 2017-ųjų pavasarį rengti Eurolygos finalo ketverto varžybas. Tiesa, Kaunas ir „Žalgirio“ arena turi rimtą konkurentą – Serbijos sostinę Belgradą, kurio kandidatūra Eurolygą domina labiausiai.

„2017-ųjų finalo ketvertas Maskvoje? Ne, ten jis tikrai nevyks. Mus domina Belgradas, jau kalbėjomės su miesto valdžia. Kitas variantas yra Kaunas, – pažymėjo J.Bertomeu. – Jau ne vienus metus finalo ketvertą nori rengti ir Vitorija, tačiau šis Ispanijos miestas – per mažas ir mums nelabai tinka.“ Eurolyga jau yra paskelbusi, kad 2016-ųjų finalo ketverto varžybos vyks Berlyne.

J.Bertomeu paneigė informaciją, kad vardinį kvietimą į kito sezono Eurolygos varžybas gaus komanda iš Didžiosios Britanijos.

„Britų klubai prieš ateinantį sezoną vardinio kvietimo tikrai negaus. Ten tiesiog nėra Eurolygos meistriškumo komandų“, – sakė krepšinio funkcionierius.

Anot J.Bertomeu, ULEB organizacija svarsto galimybę pradėti rengti Supertaurės varžybas, kuriose susitiktų Eurolygos ir Europos taurės laimėtojai.

„Taip, tai yra mūsų planuose. Šiuo metu mąstome apie tinkamas datas ir arenas, kur galima būtų rengti šias varžybas“, – tvirtino Eurolygos vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA