Gatvės muzikos dienose Kaune retėja muzikantų gretos | Kas vyksta Kaune

Gatvės muzikos dienose Kaune retėja muzikantų gretos

R. Tenio nuotr.

Jau septintus metus iš eilės vykstančios „Gatvės muzikos dienos“ šiaip metais taip pat viliojo išeiti į miestą. Pirmoje renginio pusėje gatvės muzikantai rinkosi vangiai, tačiau vėliau atsidaro kur kas daugiau gyvybės.

Nuo Andriaus Mamontovo idėjos prasidėjus „Gatvės muzikos dienos“ jau tampa gražia lietuviška švente, tačiau, greičiausiai jau reikia kažko naujo. Kauno centre skambėjo įvairių stilių muzika, tačiau tyliau ir mažiau, nei būdavo seniau. Šventė prasidėjo 12 valandą, tačiau po dviejų valandų dar nebuvo gatvė nusėta muzikantų. Vėliau muzikantai įnešė daugiau gyvybės ir pradėjo rinktis įvairiuose senamiesčio ir Laisvės alėjos kampuose. Šiuo metu, atrodo, jog muzikos garsai skamba visame centre, tačiau dažnas kaunietis sako, jog būdavo tikrai daugiau.

„Atėjome su visa šeima pasiklausyti. Kai tiek žmonių, atrodo, jog Kaunas tikrai gyvas ir turi, kuo pasididžiuoti. Tačiau ir man, ir sutiktiems pažįstamiems atrodo, jog ankstesniais metais būdavo daugiau muzikantų, kartais net nesigirdėdavo, ką groja, nes juos užgoždavo tie, kurie atsivežė geresnę aparatūrą. Šiais metais to šiek tiek pasigendame“, – kabėjo Algimantas.

Prie gatvės muzikantų mažėjimo galėjo prisidėti ne tik šaltokas oras, bet taip pat ir Laisvės alėjos rekonstrukcijos pradžia, mat iki šiol muzikantai išsirikiuodavo iki pat soboro, o šiais metais tik iki Laisvės alėjos fontano. Visgi, dalyviai džiaugiasi tokia diena ir mielai groja bei dainuoja praeiviams. Kai kurie tai daro už dyka, kiti pasidėję skrybėlaitę, paprašo paremti gatvės muzikantus, tačiau mokėti nieko neverčia, tiesiog mėgaujasi švente.

„Labai smagu, eini, visur groja, tiesiog išreiškia save taip, kaip gali geriausiai. Visi tie grožiai, kurie yra namuose, išeina į gatves ir visi dainuoja. Man yra tekę dalyvauti ir ankščiau, tai šį kartą daugiau saulės, tad kažkaip viskas labai gerai“, – kalbėjo optimizmo nestokojanti ir kanklėmis grojanti Šambu.

Verslininkai taip pat džiaugiasi, kad vyksta tokios dienos, mat grojantys muzikantai pritraukia daugiau klientų. Be to, ir patiems smagiau dirbti, kai prie langų groja įvairios melodijos.

„Verslui tikrai netrukdo, o kaip tik padeda, nes pritraukia žmonių į gatves. Kitomis dienomis mieste žmonių labai mažai. Nenorėčiau, kad po langais būtų labai tranki muzika, tad kai dabar šalia groja liaudies muzika, man labai tinka. Ypač, kai groja vaikai, t labai gražu“, – kalbėjo senamiestyje parduotuvėlę įkūręs Dalius.

Kauno centre „Gatvės muzikos diena“ vyks iki 22 valandos. Daugiausiai muzikantų būriuojasi senamiestyje, tačiau įvairių melodijų galima išgirsti ir pačioje Kauno širdyje.

Tuo tarpu sostinėje vykstančios muzikos dienos vos vos talpina muzikantus centrinėje Vilniaus dalyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA