Kauno marių pakrantėse nugaišusių karpių niekas neketina surinkti | Kas vyksta Kaune

Kauno marių pakrantėse nugaišusių karpių niekas neketina surinkti

Skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pranešė, jog Kauno marių pakrantėse mėtosi nugaišę karpiai. Aplinkosaugininkai kelia versija, jog šios žuvys gali būti sužalotos Kruonio hidroakumuliacinės elektrinos turbinų, tačiau jų nėra masiškai.

[galerija kiek=””]

Skaitytojai pasidalino nuotraukomis, kuriose užfiksuoti į krantą išmesti nugaišę karpiai. Žmonės pastebėjo žuvis ties Rumšiškėmis ir tikino, jog tai dideli karpiai, tokie, kaip parduodami parduotuvėse. Tačiau aplinkosaugininkai tikina, jog nugaišusių žuvų yra ir kituose krantuose. Kauno marių regioniniame parke nugaišę karpiai pastebimi kasmet.

„Kasmet tai kartojasi. Esame pastebėję žuvų ir Dubintos saloje. Darome prielaidą, jog sezanai (aut. laukiniai karpiai) miršta nuo tankumo. Kita versija – Kruonio HAE, nes žuvys yra su žaizdomis. Kada Kruonio HAE talpoje užkelia vandenį ir praleidžia per turbinas, tai nemažai žuvų sužaloja, užmuša ir tada jos pasklinda po pakrantes“, – komentavo Kauno marių regioninio parko vyriausiasis specialistas Giedrius Vaivilavičius.

Aplinkosaugininkai tikina, jog tai nėra masiškas reiškinys, tad didelio pavojaus nėra. Žuvys iš pakrančių nebus surinktos. Jos utilizuojamos, jei krante mėtosi didelis kiekis, kuris gali sukelti infekcijas. Pavienės žuvys suyra pačios savaime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA