Sulaikyta asmenų grupė, vogusi „Volkswagen“ ir „Audi“ markės automobilius | Kas vyksta Kaune

Sulaikyta asmenų grupė, vogusi „Volkswagen“ ir „Audi“ markės automobilius

Policijos nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 3-iojo skyriaus pareigūnai tirdami transporto priemonių grobimus nustatė asmenų grupę, kurie prisidengdami automobilių remonto veikla vykdė „Volkswagen“ ir „Audi“ automobilių vagystes Kauno apskrityje ir kituose Lietuvos miestuose.

[galerija kiek=””]

Tyrimo metu nustatyti 3 įtariamieji: 1990 m. gimimo (teistas), jo brolis gimęs 1993 metais (neteistas) ir 1985 m. gimimo (teistas). Vyrai vykdė minėtų markių automobilių vagystes, juos ardė, o vogtų automobilių dalis naudojo perpardavimui, nupirktų automobilių remontui arba patys naudojosi vogtais automobiliais, uždėję nuosavų automobilių registracijos numerius.

Taip pat nustatyta, kad tuos automobilius, kurių įtariamieji nesugebėdavo pavogti dėl juose įrengtų papildomų apsaugos priemonių, tiesiog apvogdavo.

Sulaikymo metu pas įtariamuosius garaže buvo rasti du pavogti ir iškomplektuoti bei du pavogti techniškai tvarkingi automobiliai, kuriais naudojosi įtariamieji. Taip pat garaže, kuriame buvo ardomi vogti automobiliai, rasta daiktų, kaip įtariama, iš apvogtų automobilių. Jų priklausomybė nustatinėjama.

1990 m. ir 1985 m. gimusiems įtariamiesiems pareikšti įtarimai dėl 8 nusikalstamų epizodų, 1993 m. gimusiam – dėl vieno nusikaltimo. Visiems įtariamiesiems paskirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimai.
Šiuo metu renkami duomenys ir apie galimai kitus šių įtariamųjų padarytus nusikaltimus.

Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA