Pertvarkomų mokyklų dešimtokus miesto gimnazijos kviečia į atvirų durų dienas | Kas vyksta Kaune

Pertvarkomų mokyklų dešimtokus miesto gimnazijos kviečia į atvirų durų dienas

R.Tenio nuotr.

Aprimus aistroms dėl Kauno miesto švietimo tinklo pertvarkos, trijų reorganizuojamų Kauno mokyklų dešimtokai artimiausiomis dienomis kviečiami į penkiose gimnazijose rengiamas atvirų durų dienas.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos direktoriaus Virginijaus Mažeikos, švietimo darbuotojai daro viską, kad pokyčiai, kurie paveiks 143 minėtų mokyklų dešimtokus, įvyktų kuo sklandžiau.

Kauno miesto tarybos narės bei Valdymo ir bendruomenių komiteto pirmininkės Rasos Šnapštienės teigimu, vykdant bet kokią reformą svarbiausia garantuoti sklandų jos įgyvendinimą.

„Savivaldybės administracija stengiasi padėti moksleiviams – kiekvienai bendruomenei paskirtas koordinatorius, kuris spręs iškilusias problemas ir atsakys į rūpimus klausimus. Galiu užtikrinti, kad visi vaikai, kuriems teks keisti mokyklą, nebus palikti likimo valiai“, – teigė tarybos narė.

Susipažins su naujomis mokyklomis

Jau šį penktadienį įvyks pirmosios atvirų durų dienos, kurių metu reorganizuojamų mokyklų dešimtokai ir jų tėvai galės susipažinti su netoliese esančiomis gimnazijomis, jų mokymo programomis ir priėmimo sąlygomis.

Kauno Stasio Lozoraičio ir „Veršvų“ vidurinių mokyklų moksleivių vizitų šį penktadienį lauks Kauno „Santaros“, „Aušros“ ir J. Basanavičiaus gimnazijos, o pirmadienį – Maironio gimnazija. Kauno A. Smetonos gimnazija J. Urbšio mokinius sutiks šį ketvirtadienį nuo 14 valandos. Vyturio mokykloje atvirų durų diena J. Urbšio moksleiviams ir tėvams numatyta gegužės 19 dieną, nuo 14 iki 17 val.

„Moksleiviams, kurie jau apsisprendė dėl savo būsimos mokyklos, atvirų durų dienos padės užtvirtinti savo sprendimą, o dvejojantiems – padės pasirinkti tinkamai“,- neabejojo V. Mažeika.

Anot savivaldybės atstovo, gimnazijos yra pasiryžusios neskaidyti iš kitų mokyklų ateinančių klasių.

„Priešingai vyraujančiai nuomonei, suteikiame jaunuoliams galimybę mokyklą baigti kartu, tačiau jie turėtų nedelsti, nes gimnazijos yra populiarios, demonstruojančios gerus veiklos rezultatus ir jau pradėjo komplektuoti vienuoliktokų klases.“,- pridūrė V. Mažeika.

Paaiškėjus moksleivių pasirinkimui, jei reikės, bus pakoreguoti eismo tvarkaraščiai. Taip moksleiviai galės patogiai pasiekti pasirinktas mokyklas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA