Kaune sukurti vagiams gyvenimą apkartinę prietaisai | Kas vyksta Kaune

Kaune sukurti vagiams gyvenimą apkartinę prietaisai

delfi.lt 2015/05/12 21:20

Įvairius matavimo prietaisus Kaune gaminanti bendrovė „Axis Industries“ yra įvertinta partnerių Vokietijoje, Skandinavijoje ir kitose Vakarų rinkose. Priežastis paprasta: problemos, išspręstos Lietuvos inžinierių, Vakaruose nebuvo kilusios.

„Tai, kas Lietuvoje yra nuveikta per pastaruosius 15-a metų modernizuojant šilumos ūkį, turi mažai analogų Europoje, nes tokio klimato ir aplinkos šalyje, kai yra įprasta vogti, pažanga yra didžiulė“, – mano „Axis Industries“ generalinis direktorius Remigijus Baltrušaitis.

Pasak jo, bendrovės inžinieriai turėjo sukurti tokius šilumos, karšto vandens ir kitų rūšių matavimo prietaisus, kad jiems nepavyktų sutrukdyti rinkti duomenis.

„Vakarai nežino, kas yra magnetai prie skaitiklių, jų suspaudimai, iš šilumos matavimo prietaisų traukiami termometrai, gebėjimas atjungti elektros skaitiklio nulinį laidą, kad jis nesisuktų, arba su dulkiu siurbliu pūsti į dujų vamzdį, kad skaitiklis suktųsi atgal. Kitų šalių prietaisai Lietuvos rinkoje yra lengvai apgaunami inteligentiškų inžinierių, todėl mums reikėjo kurti savo prietaisus, kurie būti adekvatūs ir elektroniniai bei praneštų, kai įvyksta intervencija“, – kalbėjo jis.

Pasak R. Baltrušaičio, Lietuvos patirtis yra vertinga ir kitoms šalims, kuriose susiduriama su panašiomis apskaitos problemomis, nors lietuviškus gaminius noriai perka ir vakariečiai. Pavyzdžiui, apie 10 proc. visų Lietuvoje įmonės sukuriamų produktų pagal sutartis įsigyja Vokietijos bendrovės.

„Axis Industries“ Lietuvoje gamina ne tik šilumos mazgus ir apskaitos prietaisus, nes bendrovė sujungė tris įmones: apskaitos prietaisų gamintoją „Katrą“, automatikos sprendimų tiekėją „Limatiką“ ir biokuro technologijų statytoją ir diegėją „Kazlų Rūdos metalą“.

Jai priklauso dvi gamyklos: tikslieji prietaisai gaminami Kaune, o biokuro katilinės ir joms reikalingos technologijos – Kazlų Rūdoje.

Bendrovėje dirba apie 950 žmonių, kurių pusė – inžinieriai, įmonės apyvarta siekia apie 100 mln. eurų per metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA