Skaitytoja: kaimynė po langais žaidžiantiems vaikams liepė dingti ir grasino policija | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja: kaimynė po langais žaidžiantiems vaikams liepė dingti ir grasino policija

Asociatyvinė/ Archyvo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė kaunietės Agnės laiškas, kuriame ji piktinasi savo kaimynės elgesiu mažamečių atžvilgiu ir teiraujasi, ar jos daugiabučio gyventoja taip gali elgtis.

„Neseniai atsikėliau į naujus namus, persikėliau iš nuosavo namo į butą. Priprasti prie naujos tvarkos ganėtinai nelengva.

Šiandien yra graži sekmadienio popietė, nors vėjuota, bet saulėta. Tad nenuostabu, kad lauke klykauja vaikučių būrys. Sekmadienį namuose leidžiu užsiiminėdama įprastiniais namų ruošos darbais ir staiga išgirstu, kaip ant vaikų kieme rėkia penktą dešimtį perkopusi moterėlė. Viso jos moralo neišgirdau, bet esmė tokia: dinkit iš čia nekėlę triukšmo, nes tuoj policiją iškviesiu, nuo langų ir pravažiavimų turi būti minimum 10 metrų. Vaikai išsigasta ir nusiminę išsilaksto.

Iš karto norėčiau pasakyti, kad tas artimasis pravažiavimas yra užtvertas, o aikštelė talpina daugiausiai 10 automobilių, taigi intensyvus eismas tiktai nevyksta.

Norėjau pasiteirauti, ar yra kažkokie suknisti nuostatai, kurie nurodytų, kokiu atstumu nuo tam tikro objekto galėtų žaisti vaikai.

Ar tai moterėlei geriau, jei visi tie vaikai eitų į parkelį medelių laužyt, vietoj to kad savo namų kieme žaistų sau kamuoliu.

Beje, toje vietoje, kur vaikai žaidžia, yra įrengtos karstyklės ir sūpynės, tad naturalu, kad vaikai renkasi būtent čia. Juk nėra vėlyvas vakaras, kad akustika būtų aštresnė, juk tų vaikų nėra 50, kad skleistų nepakeliamą triukšmą, jų viso labo 10-15.

Norėtųsi žinoti, kas ir kaip, kad sekantį kartą galėčiau atsikirsti tai rėkiančiai ir ko gero, vaikų nekenčiančiai moterėlei.“

Portalas „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su keliais Kaune dirbančiais policijos pareigūnais. Jie patikino, kad kol kas apie tokį atvejį, kad kauniečiai praneštų dėl vaikų, šūkaujančių po daugiaubučio langais šviesiu paros metu, nėra girdėję.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA