Atkastas balionas su milteliais sukėlė paniką (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Atkastas balionas su milteliais sukėlė paniką (atnaujinta)

R. Tenio nuotr.

Specialiąsias tarnybas ant kojų sukėlė neįprastas radinys. Vykdant kasinėjimo darbus, rastas balionas, su neaiškiu turiniu.

Policijos pareigūnai pranešė, jog Taikos prospekto 171 A teritorijoje rastas neaiškus radinys. Įmonės teritorijoje traktoriumi atliekant žemės kasimo ir lyginimo darbus, buvo pažeistas geltonos spalvos balionas. Greičiausiai traktorininkas užkliudė balioną ir jį pažeidė.

Pranešama, jog iš baliono pabiro milteliai ir pasklido aitrus kvapas. Dėl to informuotos visos specialiosios tarnybos. Specialistai tikina, jog kol kas nėra aišku, kokia tai medžiaga, tačiau jos garai apnuodijo traktoriaus vairuotoją. Jį į Kauno klinikas išvežė greitosios pagalbos automobilis.

ATNAUJINTA

„Pirminiais duomenimis, vykdant žemės ruošimo darbus traktoristas užkabino kažkokią talpą su neaiškia medžiaga. Jis įkvėpė pasklidusių dujų, jam pasidarė silpna ir pradėjo griaužti gerklę. Tada per 112 buvo iškviestos tarnybos. Mums atvykus, medikai vairuotoją išvežė į klinikas, nukentėjusiam nustatytas apsinuodijimas neaiškiomis medžiagomis. Mes aptvėrėm teritoriją, evakavom šalia esančių įmonių darbuotojus ir šiuo metu vykdome medžiagos surinkimo darbus“, – komentavo Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacinio vadovavimo specialistas Arvydas Putrimas.

Medžiaga yra laki ir gan greitai keičia savo būvį, todėl specialistai nežino, kas tai galėtų būti. Įvykio vietoje besidarbuojantys specialistai pasakojo, jog iš pradžių į mėginėlius paėmė geltonų miltelių, tačiau jos greitai pakeitė būseną ir tapo panaši į molį.

Kol kas dar nėra aišku ir kokia yra talpa, mat jos gelbėtojai dar neatkasė. Šiuo metu matosi tik užterštas gruntas, o pati talpa yra maždaug apie pusmetrį giliau. Operacijos vadovas tikino, jog traktoristui, užkabinus talpą, ji kol kas liko gulėti žemėje, todėl nėra aišku, kiek cheminių atliekų galėjo išsilieti.

Iš pradžių manyta, jog pažeistoje talpoje galėjo būti fosforas, tačiau tai gali patvirtinti tik laboratoriniai tyrimai. Jie bus atlikti maždaug per savaitę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA