Dėl daugybės pažeidimų sustabdė Jonavos kultūros ir sporto centro baseino darbą | Kas vyksta Kaune

Dėl daugybės pažeidimų sustabdė Jonavos kultūros ir sporto centro baseino darbą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno visuomenės sveikatos centras praneša, jog sustabdė Jonavos rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centro (Vasario 16-osios g. 1A, Jonava) baseinų, pirčių, saunų paslaugų veiklai išduoto leidimo – higienos paso galiojimą.

Vykdydami minėto baseino periodinę visuomenės sveikatos saugos kontrolę, Kauno visuomenės sveikatos centro Jonavos skyriaus specialistai nustatė daug pažeidimų:

•baseino gylis ir plotis vaikams yra per didelis, tačiau Jonavos rajono mokyklos moksleiviams baseino paslaugos vis tiek buvo teikiamos;

•grindų danga baseino, persirengimo patalpose, dušinėse buvo sunkiai valoma ir dezinfekuojama dėl joje esančių tarpų;

•tikrinimo metu baseino dušinėse ant sienų buvo matomas pelėsinis grybas;

•vandens cheminių tyrimų pH viršijo leistiną normą;

•atlikus mikrobiologinį nuoplovų tyrimą nuo dušų paviršiaus, nustatyta pelėsinių grybų.

Už pažeidimus buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir nurodytas terminas pažeidimams pašalinti. Tačiau atlikus grįžtamąją visuomenės sveikatos saugos kontrolę nustatyta, kad pašalintas tik vienas iš minėtų pažeidimų, t. y. vandens cheminių tyrimų pH nebeviršijo leistinos normos. Kiti pažeidimai nepašalinti.

Kadangi Jonavos rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centro baseino teikiamų paslaugų ūkinės komercinės veiklos sąlygos nebeatitinka visuomenės sveikatos saugos teisės aktų reikalavimų ir per nurodytą terminą objektas nepašalino pažeidimų, buvo priimtas sprendimas sustabdyti Jonavos rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centro baseino veiklai išduoto leidimo – higienos paso galiojimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA