Dviratininkai: Laisvės alėjos rekonstrukcijos plane reikia ištaisyti vieną klaidą | Kas vyksta Kaune

Dviratininkai: Laisvės alėjos rekonstrukcijos plane reikia ištaisyti vieną klaidą

R. Tenio nuotr.

Pagal dabartinį pagrindinės miesto gatvės rekonstrukcijos projektą, yra numatyta, jog nebus įrengti dviračių takai. Dviratininkai tikina, jog įrengti takus yra būtina, nes jie neketina apleisti Laisvės alėjos.

Netyla kalbos apie Laisvės alėjos rekonstrukciją. Portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė, jog po rekonstrukcijos į šią gatvę bus sugrąžinti automobiliai. Taip pat numatyta, jog nebus atskirai įrengta dviračio tako.

„Matome, jog dviračių takas nepasiteisina. Čia juk ne autostrada, tad dviratininkai gali važinėti ten, kur vaikšto pėstieji. Jei visgi dviračių takas atsiras, tai jis bus prie gatvės, kad būtų hierarchine tvarka automobiliai, šalia dviratininkai, o toliau pėstieji“, – tuomet svarstė architektas Š. Kiaunė.

Tačiau dviratininkų bendruomenė su tokia pozicija nesutinka ir vadina tokį projektą klaida, mat žmonės jau yra įpratę važinėti Laisvės alėja, o be dviračių takų, bus visiems nesaugu.

„Reikia baigti tas kalbas ir suprojektuoti dviračių taką. Tai nesusipratimas, kurį būtina ištaisyti, juk dviračių ir pėsčiųjų greičiai nevienodi ir vieni kitiems trukdytų. Dviračių takas užtikrina ne tik saugumą, bet ir visų žmonių patogumą“, – komentavo Lietuvos dviratininkų bendrijos narys Linas Vainius.

Pasak pašnekovo, miesto centre jau yra nusistovėję dviratininkų srautai. Važiuoti šalutinėmis gatvėmis nėra patogu, todėl jei po rekonstrukcijos dviračių tako ir nebus, jie vis tiek iš įpratimo keliaus Laisvės alėja.

„Tiesiog nėra kitos alternatyvos, kaip važiuoti centru, nes Kęstučio ir K. Donelaičio gatvės yra per daug apkrautos“, – kalbėjo L. Vainius.

Dviratininkai piktinasi, jog į Laisvės alėją grąžinami automobiliai, kurie teršia aplinką ir kelią triukšmą, o jie lieka už borto. Dviračių entuziastai viliasi, jog kol dar nėra įsibėgėjusi rekonstrukcija, bus pakeistas planas ir atsiras vieta, kur jie saugiai galėtų keliauti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA