Ką veikti Kaune šią savaitę? | Kas vyksta Kaune

Ką veikti Kaune šią savaitę?

R. Tenio nuotr.

Iki vasaros liekant vis mažiau dienų ir vis šiltėjant orams mieste atsiranda daugybė koncertų, užsiėmimų bei kitų veiklų Kaune. Portalas „Kas vyksta Kaune“ nuo šiol kiekvieną savaitę apžvelgs svarbiausius renginius.

PIRMADIENIS (05.04)

Nors visai neseniai mieste nuaidėjo „Kaunas Jazz“, tačiau džiazas iš Kauno niekur nedingsta. Kiekvieną pirmadienį „Ryšių kiemelyje 837“ yra organizuojami nemokami koncertai, o šią savaitę ant scenos lips visas Kauno BigBendas.

Pirmadienį startuoja iki pat sekmadienio besitęsianti „Dizaino savaitė“, kuri pakvies į daugiau nei 60 renginių.

Šiandien taip pat prasideda ir „MeDienos 2015“. Tai tradicija tampanti, jau trečius metus medijų filosofijos studentų iniciatyva organizuojama renginių savaitė. Pirmadienį jie kviečia į filmo „Pamirštas greitkelis“ peržiūrą su Artūru Novikovu.

Erasmus studentų tinklas (ESN) Ąžuolyno parke inicijuoja suoliukų dažymo talką pavadinimu „Paint your bench“. Po restauravimo susirinkusiųjų lauks jaukus piknikas.

„Dizaino savaitės“ metu Rotušės aikštėje bus iškilmingai atidarytas „Dviračių medis“, o tuo pačiu startuos ir dviračiu paradas.

„Domino“ teatras vėl atvyksta į Kauną su spektakliu „Testosteronas“.

ANTRADIENIS (05.05)

Kauno įvairių tautų kultūros centre bus atidaryta tapytojo Dariaus Rakausko piešinių parodą „Geras vardas“. Parodos idėja ir pavadinimas gimė tiesiog dviems seniems draugams, plepant apie gyvenimą, koks jis yra, apie gerą vardą, su juo susijusią įtampą bei tamsiąją gero vardo pusę.

Festivalis „RAFES“ jau trečius metus organizuoja „Naktinį futbolą“. Komandas sudaro penki žaidėjai, o pralaimėjusi vienas varžybas komanda į tolimesnį etapą nepatenka. Šiemet lygiagrečiai su „Naktiniu futbolu“ pirmą kartą vyks ir Beiskprešio mini turnyras.

„Gero alaus“ parduotuvė siūlo pažinti alaus pasaulį ir sudalyvauti jų organizuojamoje degustacijoje. Jeigu esate pripratęs baruose užsisakyti tik vienos rūšies alaus, tuomet šia pramoga vertėtų palepinti savo skonio receptorius.

Antradieniais picerijoje „Pas Paolo“ vyksta protingiausiųjų varžytuvės. Suburkite šiam protmūšiui komandą bei pasitikrinkite savo žinias.

TREČIADIENIS (05.06)

„Kitokie pasikalbėjimai“ po atostogų su trenksmu sugrįžta vasaros sezonui. Lietuviškojo „Talk Show“ dirigentas Justinas Jankevičius šį kartą į svečio kėdę pasikvietė savo gerą bičiulį – komiką Mantą Stonkų.

Bare „Džem’pub“ juoko tikrai netrūks. Čia liūdėti neleis festivalio „RAFES“ organizuojamas humoro vakaras, kur pasirodys Mantas Bartuševičius, Aistė Krusinskaitė ir Nerijus Bliujus.

Teatro klube bus galima pasisemti daugiau žinių apie šokoladą bei jį padegustuoti. Įdomių istorijų apie šį nuostabų produktą pasiklausyti ir paragauti tikro belgiško šokolado, kuris bus gaminamas vietoje, koncerto metu, jus kviečia koncertinė agentūra „Muzika Festiva“.

„BO baras“ švenčia savo 20-ąjį gimtadienį ir pirmąją dieną kviečia pradėti nuo Beer pong turnyro.

Protų Lyga arba „Ko nežino Kazys?“ ir baras Sambaris kviečia jus į protų mūšius Trečiadienio Jungtinėje Lygoje (TJL).

Sėkmingai startavęs 2014 metais ir aplankęs dvi arenas Lietuvoje, „Stunt Riding Euro Cup“ grįžta į Žalgirio Areną jau šį trečiadienį.

Vakare atsipalaiduoti bei pailsėti po darbų kviečia Nacionalinis Kauno dramos teatras bei vienos dalies komedija „Tegyvuoja Bušonas!“.

Girstučio rūmuose taip pat netrūks vaidybos. Rimo Tumino surežisuotas spektaklis „Madagaskaras“ atvyksta į Kauną.

Kamerinės muzikos gerbėjus nudžiugins VDU Muzikos akademijos akordeono, styginių instrumentų skyrių ir fortepijono katedros studentų ansambliai.

KETVIRTADIENIS (05.07)

„Ryšių kiemelis 837“ kviečia gerai praleisti laiką po atviru dangumi bei nušauti du zuikius vienu šūviu. Čia koncertuos dvi pozityvią nuotaiką skleindžiančios grupės – „Baltasis Kiras“ ir „Antikvariniai Kašpirovskio Dantys“.

KTU elektronikos rūmai rengia seminarų ciklą apie išėjimą iš konforto zonos. Savo pranešimus turėtų skaityti iliuzionistas Rokas Bernatonis, Gabrielius Gabužis bei „Geležinė lapė“.

Rotušės aikštės kampe įsikūręs „Rock pub“ švenčia savo 1-erių metų gimtadienį, kur vyks „Thundertale“ gyvo garso koncertas.

Kauno kameriniame teatre bus rodoma juodoji komedija „Be galo švelni žmogžudystė“.

Tuo tarpu Nacionaliniame Kauno dramos teatre žiūrovai išvys komediją „Bjaurusis: Skalpelio pjūvis“.

Tarptautinės kamerinės muzikos gerbėjai ketvirtadienį turės progą susipažinti su lietuvišku bei latvišku džiazo tandemu.

Į Girstučio rūmus atvažiuoja dažni svečiai Kaune – improvizacijos teatras „Kitas kampas“. Aktoriai yra pasirengę žaisdami šturmuoti aukščiausią improvizacijos žanro pakopą: per pusantros valandos sukurti vientiso siužeto spektaklį.

Penktadienio, šeštadienio bei sekmadienio renginius pristatysime jums ketvirtadienio vakare. Visus renginius galite rasti mūsų renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA