Kaip žinoti, kur Kaune stovi policija? | Kas vyksta Kaune

Kaip žinoti, kur Kaune stovi policija?

R. Tenio nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ redakcija kone kasdien sulaukia skaitytojų žinučių apie mieste vykstančius policijos reidus, nežymėtus policijos automobilius, matuojančius greitį. Apie tai praneša „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Tačiau yra dar keli būdai, kaip pilietiški eismo dalyviai gali dalintis informacija apie eismo spūstis, policijos budėjimo vietas, eismo pakeitimus mieste. Visiems jiems reikalingas interneto ryšys. Žemiau apžvelgiame būdus, kaip kauniečiai gauna šią informaciją iš kitų eismo dalyvių.

Mobilioji programėlė „Waze“
Jei turite išmanųjį telefoną, parsisiųskite programėlę „Waze“, kurioje automobilistai visame pasaulyje dalinasi lokaliomis eismo naujienomis, žymi policijos patruliavimo vietas. Be kita ko, programėlė miesto gatvėse braižo ir eismo spūsčių linijas. Kadangi visas informacijos perteikimas priklauso nuo lokalioje zonoje veikiančių vartotojų skaičiaus, kuo daugiau programėlės vartotojų bus mieste, tuo tikslesni duomenys bus pateikiami.

Facebook grupė „Kur stovi policija Kaune“
Dalis kauniečių, pamatę patruliuojančius pareigūnus, skuba informaciją perduoti kitiems bendruomenės nariams, prisijungusiems prie Facebook grupės „Kur stovi policija Kaune“. Ši grupė vienija per penkis tūkstančius internautų, laukiančių žinių apie postus keliuose.

Slapta Facebook grupė
Panašiu principu veikia dar viena Facebook bendruomenės grupė, į kurią galima patekti tik su pakvietimais. Ši uždara grupė veikia jau kelis metus, narių skaičius siekia pusantro tūkstančio ir jų skaičius metams bėgant labai žymiai nesikeičia.

Keliuose vairuokime atsakingai!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA