Lietuvos rankinio rinktinė Kaune išplėšė pergalę prieš bosnius | Kas vyksta Kaune

Lietuvos rankinio rinktinė Kaune išplėšė pergalę prieš bosnius

R.Tenio nuotr.

2016 metų Europos vyrų rankinio čempionato atrankos rungtynėse pergalę iškovojo Lietuvos rinktinės komanda. Bosnijos ir Hercogovinos komanda atsiliko kerutiais taškais ir pralošė rezultatu 15:19.


Kauno sporto halėje vyko svarbios Lietuvos rankinio komandos varžybos. Rezultatu 19:15 lietuviai įveikė bosnių komandą ir leido ramiau ruoštis varžyboms su Baltarusija. Tokią komandos pergalę lėmė itin gera gynyba.

„Pirmosiose rungtynėse buvome išanalizavę jų taktikas, tad bosniai nelabai nustebino savo žaidimu, bet mums yra sunku žaisti prieš fiziškai stipresnius varžovus, todėl turėjome labai stipriai dirbti gynyboje ir greitose atakose perimti kamuolį“, – po varžybų komentavo vyriausiasis rinktinės treneris Artūras Juškėnas.

Treneris tikina, jog bosniai taip pat paruošė namų darbus ir išanalizavo lietuvių žaidimo strategiją. Žaidimo metu jie sugadino kelias itin svarbias atakas, todėl reikėjo staigiai galvoti naujas kombinacijas. Tačiau paėmus bendrai rungtynes, žaidėjai laikėsi drausmės ir šiandien varžybose dominavo gynybinis akcentas.

Itin stiprios lietuvių gynybos bosniai taip ir nesugebėjo pralaužti. Dėl atlaikytų kamuolių, Lietuvos rankinio rinktinės geriausiu žaidėju pripažintas vartininkas Giedrius Morkūnas.

„Gera gynyba yra ir geri vartai. Treneris puikiai sustygavo gynybą, peržiūrėjome daug varžybų video, įvertinome pavojingiausius žaidėjus ir tai, ką jie daro, todėl gavosi neblogai. Gera gynyba neleido priešininkams prasiveržti, o teisėjams duoti abejotinų švilpukų“, – sakė G. Morkūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA