Tradicinę eiseną pakeitė protestas | Kas vyksta Kaune

Tradicinę eiseną pakeitė protestas

Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Kaune buvo tradicija, jog Tarptautinę darbininkų dieną profesinių sąjungų atstovai, nešini vėliavomis, žygiuodavo pagrindine miesto gatve. Tačiau šiais metais Santakoje žmonės rinkosi į taikų protestą.


Tarptautinę darbo dieną tarp Nemuno ir Neries kauniečiai atėjo pasisakyti prieš mažus darbo užmokesčius darbdavių išnaudojimus bei nelygias teises. Nešini plakatais „Kaip išgyventi už 300 eurų?“, „Aš esu tik darbo įrankis – plaktukas?“, „Gana skurdinti žmones“ kauniečiai išreiškė savo poziciją, jog jie nepatenkinti dabartinėmis darbo sąlygomis.

„Labiausiai piktinamės Darbo kodekso pakeitimais. Paprastas darbuotojas lieka beteisis, o darbdaviui atveriamos dar didesnės galimybės išnaudoti žmones. Kadangi bent šiandien dirbti nereikia, atėjau atkreipti dėmesį į šią problemą“, – kalbėjo statybose dirbantis Stasys.

Santakoje įsikūrė ir profesinių sąjungų palapinės. Čia profesinių sąjungų atstovai bendrauja su kauniečiais, pasakoja jiems apie socialinio modelio projektą, siūlo jungtis į profesines sąjungas.

Seniau būdavo, jog Kauno darbininkai bei profesinių sąjungų atstovai žygiuodavo Laisvės alėja, tačiau šiais metais nei viena organizacija eisenos nerengė ir pasirinko kitokį būdą paminėti Tarptautinę darbo dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA