Tarybos posėdyje – aistros dėl STT pažymų | Kas vyksta Kaune

Tarybos posėdyje – aistros dėl STT pažymų

R.Tenio nuotr.

Antrasis tarybos posėdis prasidėjo sąmyšiu. Naujasis meras dar neįvaldė vadovavimo taisyklių, tad prieš balsavimą ne visada buvo aišku, už ką kviečia balsuoti. Be to, politikai įsivėlė į situaciją, kurioje galimai pažeisti įstatymai.

Kol kas naujai išrinktam merui Visvaldui Matijošaičiui mero kėdėje sėdėti pakankamai sunku. Ne visada pavyksta pagal numatytas procedūras pakviesti kolegas balsuoti už arba prieš pateiktus sprendimo projektus.

Šiame tarybos posėdyje taryba turėjo patvirtinti administracijos direktoriaus pavaduotojų kandidatūras. Socialdemokratai pateikė Romualdo Rabačiaus bei Sigito Šliažo kandidatūrą. Išrinktieji politikai turėjo apsispręsti dėl skyrimo, tačiau iškilo projektų teisėtumo klausimas.

Opozicijoje atsidūrę konservatoriai tikino, jog kandidatai negali būti patvirtinti, kol negauta Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažyma. Valdantieji tikino, jog pažyma jau yra išimta, tačiau ji dar Vilniuje ir neatkeliavo iki Kauno.

„Pažyma yra tam, kad pamatytum, kas joje parašyta teigiamo ar neigiamo. Tai, kad ji yra Vilniuje, man nepadeda apsispręsti dėl žmogaus kandidatūros“, – tikino TS-LKD partijos atstovė Gintarė Skaistė.

Buvęs meras Andrius Kupčinskas taip pat buvo prieš tokius veiksmus ir su visa frakcija nedalyvavo projektų priėmimo procedūroje.

„Kas bus toliau, jei nuo pirmo klausimo kliūname ir nusižengiame procedūrai. Nuo antro posėdžio jau pradedate laužyti įstatymus“, – kritikavo A. Kupčinskas.

Tuo tarpu valdantieji vis tiek siūlė patvirtinti kandidatus, sakydami, jog tokia pat situacija buvo ir sostinėje. Vilniaus taryboje priimti administracijos direktoriaus pavaduotojai, o tik vėliau pateikta reikalinga STT pažyma.

„Analogas paimtas iš Vilniaus, kur administracijos direktoriaus pavaduotojas priimtas be reikiamos pažymos. Ten sutarta, jog iš pradžių dirbs visuomeniniais pagrindais, o gavus pažymą, pradės normaliai dirbti“, – atkirto vicemeras Povilas Mačiulis.

Dėl trečiojo kandidato pozicija paprašė tarybos svarstyti klausimą kitame posėdyje, mat dar patys neapsisprendę, kokį žmogų teiks kandidatuoti. Tačiau tikėtina, jog kitame posėdyje reikės iš naujo patvirtinti šiandien patvirtintus administracijos direktoriaus pavaduotojus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA