Jau galima išbandyti pramoginius pasiplaukiojimus laivais | Kas vyksta Kaune

Jau galima išbandyti pramoginius pasiplaukiojimus laivais

R.Tenio nuotr.

Prasideda laivybos sezonas, tad kauniečiai kviečiami laisvalaikį praleisti pramoginiuose laivuose ir su miestu susipažinti nuo vandens. Šiandien naujam sezonui pristatyti laivai „Kaunas“ ir „Perlas“.

Praėjusių metų lapkričio mėnesį buvo pristatytas naujas laivas, kuris vykdys pažintinius plaukimus įvairiais maršrutais. Jau gegužės mėnesį turistai galės išbandyti naująjį laivą „Kaunas“. Visi numatyti maršrutai šiuo laivu bus vykdomi gegužės – lapkričio mėnesiais.

Šiuo laivu turistams siūloma susipažinti su miestu nuo vandens. Bus vykdomi 1.20 valandos trukmės pažintiniai pasiplaukiojimai miesto vandens telkiniais. Reguliarūs reisai plukdys nuo Vytauto bažnyčios iki „Žalgirio“ arenos. Kelionės metu bus galima pasigėrėti senamiesčiu, pamatyti kitokį Kauno grožį, mat laivas praplauks ir santaką, ir seniausią Lietuvoje mūrinę pilį. Ši ekskursija bus vykdoma antradieniais – penktadieniais 11 ir 13 valandomis. Kaina – 3-6 eurai.

Kitas „Kauno“ maršrutas – į Kačerginę. Tai ilgesnė ekskursija, truksianti 4.15 valandos. Taip pat nuo Vytauto bažnyčios laivas paims keleivius ir plukdys į Kačerginę, kur keliautojai galės dar pusantros valandos pavaikštinėti. Turistai galės pamatyti ne tik Kauno pilį, bet taip pat ir vaizdingas vietas tokias kaip Nevėžio upės intakas, santaka ir kt. Keleiviai akies krašteliu galės palydėti Raudondvarį. Šios ekskursijos kaina yra 5-8 eurai. Plaukimai numatomi šeštadieniais 11.30, tačiau pažymėtina tai, jog plaukimas bus vykdomas tik tuo atveju, jei susirinks bent 10 keleivių.

Pilnai užimant laivą „Kaunas“, siūlomas dar vienas sekmadieninis maršrutas į Raudondvarį. Planuojama, jog ekskursija truks 5 valandas, o jos kaina – 6-12 eurų. Nuo Vytauto bažnyčios laivas išplaukia 12.30 val. Nuplaukus į Raudondvarį, bus aplankomas pilies dvaras. Šis plaukimas taip pat bus vykdomas, jei susirinks 10 ir daugiau keleivių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA